Στην Αντεπίθεση | Η κρίση δίνει ευκαιρία στα Ελληνόπουλα

του Πάνου Νικολακόπουλου Η βαθιά οικονομική ύφεση, που βιώνει η χώρα μας, επηρεάζει δυστυχώς και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού τα έσοδα...

του Πάνου Νικολακόπουλου
Η βαθιά οικονομική ύφεση, που βιώνει η χώρα μας, επηρεάζει δυστυχώς και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού τα έσοδα των ομάδων μειώνονται σε μεγάλο βαθμό. Το γεγονός αυτό, έχει ως επακόλουθο την προσεκτική «πολιτική» των ομάδων στο μεταγραφικό παζάρι, διότι πολύ εύκολα, αν δεν κρατήσουν μια ορθολογική οικονομική στάση, θα κινδυνεύσουν με σκληρές συνέπειες.
Βέβαια, από κάθε αρνητικό προκύπτει και κάτι θετικό, αφού πλέον οι ομάδες έχουν πάρει το μήνυμα και ρίχνουν το βάρος της ενίσχυσης των ρόστερ τους σε ταλέντα από τη χώρα μας. Η ΑΕΚ αναγκαστικά υιοθέτησε αυτό το μοντέλο, καθώς η φετινή της ομάδα στηρίχτηκε κατά 90% στις ακαδημίες της. Παίχτες, όπως ο Κατίδης, μπορούν εύκολα να εξελιχθούν και να βοηθήσουν αρκετά την ομάδα τους. Ένα καλό που έφερε, τελικά, η οικονομική κρίση στη Super League είναι η παρουσία του έντονου ελληνικού στοιχείου στις ομάδες. Αν προσέξουμε και τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων θα διαπιστώσουμε, ότι οι εποχές, που τα λεφτά πήγαιναν σε ξένους αμφιβόλου αξίας ποδοσφαιριστές, έχουν περάσει για τα καλά! Ακόμη και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φέτος στήριξε την τακτική της «ελληνοποίησης» και το απέδειξε εντάσσοντας στο ρόστερ του νεαρούς παίκτες όπως οι Τάτος, Μανωλάς, Σιόβας, Βλαχοδήμος κ.α.
Είναι καιρός, πλέον, να στηρίξουμε όλοι οι φίλαθλοι αυτήν την προσπάθεια των ομάδων μας αλλά και να σταθούμε δίπλα στην προσπάθεια αυτών των νεαρών παικτών, που αξίζουν την υπομονή και την υποστήριξη μας. Άλλωστε, οι περισσότεροι από μας πάντα «κράζαμε» τις διοικήσεις των ομάδων για την υπερβολική αποξένωση του ελληνικού στοιχείου και την κακή διαχείριση των Ελλήνων παικτών, σε σχέση με τους ξένους μισθοφόρους, που πολλοί από αυτούς, πέραν του ονόματος που είχαν, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι άλλο. Τα παραδείγματα αρκετά: Ντάνι, Κονσεισάο, Ντιόγκο, Ροντρίγκο Σοουζα κ.α. Αρκετοί καλοί Έλληνες παίχτες χαραμίστηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν σωστά από τις μεγάλες αλλά και... μικρές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι η ευκαιρία τους, λοιπόν, να αποδείξουν τι αξίζουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους! 
Μακροπρόθεσμα, η σταδιακή και γρήγορη ελληνοποίηση των ομάδων της Super League θα βοηθήσει και την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου για την καλύτερη πορεία της, αφού θα δώσει περισσότερες επιλογές σε θέσεις που έχουμε ανάγκη, αλλά και θα βελτιώσει την ποιότητα της ομάδας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το έπος του Euro 2004 στηρίχτηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους Έλληνες παίχτες του Παναθηναϊκού. 
Τέλος, πρέπει να τονίσουμε τη σημαντική φετινή επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Νέων, που πήγε για δεύτερη φορά στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος -1η φορά ήταν το 2007- δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες ευρωπαϊκές σχολές! 

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Άρθρα Πάνου Νικολακόπουλου 4692279302586913996

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FACEBOOK

TWITTER

WEB TV


Αποκλειστική συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Ιάκωβου Σιανούδη
item