Μπάλα με... τακούνι | Γυναίκες και ποδόσφαιρο

της Ιωάννας Βίντο Η σχέση των γυναικών με το ποδόσφαιρο δεν συνηθίζει να είναι η καλύτερη. Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, ο αριθμός τω...

της Ιωάννας Βίντο
Η σχέση των γυναικών με το ποδόσφαιρο δεν συνηθίζει να είναι η καλύτερη. Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, ο αριθμός των γυναικών που παρακολουθούν το συγκεκριμένο άθλημα έχει αυξηθεί. Γι' αυτό το λόγο, πλέον οι γυναίκες χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, με βάση το πώς νιώθουν για τη "στρογγυλή θεά".

Κατηγορία 1: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι βασικοί λόγοι είναι τρεις:
1. Δεν καταλαβαίνουν την σπουδαιότητα του αθλήματος. Θεωρούν το κυνήγι της μπάλας ανούσιο και βαρετό. Γιατί καλέ; Τι το ανούσιο έχει να βλέπεις 22 παίκτες να κυνηγούν την μπάλα πάνω-κάτω στο γήπεδο για 90 λεπτά; Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας! 
2. Δυσκολεύονται να κατανοήσουν τους κανονισμούς του αθλήματος. Αυτό κι αν είναι παράλογο! Ποια είναι αυτή που δεν ξέρει το οφσάιντ, το πλεονέκτημα ή τη διαφορά του άουτ από το πλάγιο άουτ; 3. Θεωρούν ότι το συγκεκριμένο άθλημα "βγάζει" τον χειρότερο εαυτό του συντρόφου τους! Αυτό από πού το συμπέραναν; Μήπως επειδή δηλαδή ξαφνικά ο αγαπημένος τους μεταμορφώνεται σε έναν αγροίκο, νευρικό, ευέξαπτο "χούλιγκαν" που βρίζει, χειρονομεί ή ζητωκραυγάζει με τον πιο άξεστο τρόπο;

Κατηγορία 2: OΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ


Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι πιο διπλωματικές γυναίκες, που φροντίζουν να κάνουν το χατίρι των αγαπημένων τους, αλλά και να χαρούν ένα καταπληκτικό "οφθαλμόλουτρο", θαυμάζοντας τα γυμνασμένα κορμιά των ποδοσφαιριστών. Αυτή η κατηγορία είναι που εκνευρίζει περισσότερο τους άντρες φιλάθλους και αυτό γιατί οι γυναίκες αυτές έχουν ένα ελάτωμα να κάνουν "σχόλια" την ώρα του αγώνα. 

Κατηγορία 3: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο αριθμός των γυναικών που παρακολουθούν ποδόσφαιρο έχει αυξηθεί παγκοσμίως κατά 17%. Σύμφωνα με ερεύνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στις ηλικίες μεταξύ 16 και 69 ετών, το 38% των ανθρώπων που πηγαίνουν στο γήπεδο είναι γυναίκες, κάτι που σημαίνει πως από τα 800 εκατ. ανθρώπων-φιλάθλων του ποδοσφαίρου, τα 300 εκατ. παγκοσμίως είναι γυναίκες. Αυτές γνωρίζουν τους κανόνες του αθλήματος, τους κατανοούν και έχουν ισχυρή άποψη για τα σφυρίγματα του διαιτητή! Το κακό ξεκινάει όταν προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους αυτή, στους άντρες φιλάθλους της παρέας. Γιατί, "έκαστος στο είδος του και ο άντρας στο ποδόσφαιρο"! 

Ιωάννα Βίντο

Related

Άρθρα Ιωάννας Βίντο 170082925561941875

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FACEBOOK

TWITTER

WEB TV


Αποκλειστική συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Ιάκωβου Σιανούδη
item