Ο Πασαδόρος | Η πτώση ενός "θρύλου"

του Φώτη Γιαννακόπουλου Και τι δεν είχε κερδίσει ο Λαρς Άρμστρονγκ. Παγκόσμια πρωταθλήματα, μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επτά τίτλο...

του Φώτη Γιαννακόπουλου
Και τι δεν είχε κερδίσει ο Λαρς Άρμστρονγκ. Παγκόσμια πρωταθλήματα, μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επτά τίτλους στο εξαιρετικά δύσκολο Tour Der France έπειτα από "σκληρή" μάχη με θανατηφόρο νόσο. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι είχε καταφέρει να κατακτήσει τις καρδιές και το σεβασμό ολόκληρου του πλανήτη για τα απίστευτα κατορθώματα του. Με μια απολογία όλα χαθήκαν. Τρόπαια και προσωπικές επιτυχίες διαγράφονται απότομα. 
Όταν ο ποδηλάτης εξομολογείται σε γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τη χρήση απαγορευμένων ουσιών (ντόπινγκ), όλα "σβήνουν". Ο λόγος που τον ανάγκασε να "μαρτυρήσει" σε όλους την απαγορευμένη αλήθεια ήταν πως δεν άντεχε να κοροϊδεύει άλλο την οικογένειά του, τους δικούς του ανθρώπους.
Ο Λαρς Άρμστρονγκ "έχτισε" το όνομα του πάνω σε ένα μεγάλο ψέμα. Ένα ψέμα, που από τη μια του χάρισε όσα ζητάει ο κάθε αθλητής και από την άλλη το χλευασμό και τη συνεχή κατακραυγή της κοινής γνώμης. Όλος ο κόσμος παρακολούθησε τη συνέντευξη που παραχώρησε, μόνο και μόνο γιατί επιθυμούσε να ακούσει τον ίδιο τον αθλητή να αποδέχεται τα δικά του λάθη, τις δικές του πράξεις. 
Τώρα, αυτό που έπεται για τον "ξεθωριασμένο" πλέον θρύλο είναι μηνύσεις από εταιρείες, διαγραφή κάθε τίτλου και αποκλεισμός από κάθε επίσημη δραστηριότητα ποδηλασίας. Αυτό που αγαπούσε τόσο πολύ, το ποδήλατο, τελικά ήτανε εκείνο που τον "σκότωσε". Πόσο εύκολο είναι τελικά να χάσει κάποιος όλα εκείνα που δημιούργησε, σε μία στιγμή.

Φώτης Γιαννακόπουλος

Related

Άρθρα Φώτη Γιαννακόπουλου 5818139083940079667

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FACEBOOK

TWITTER

WEB TV


Αποκλειστική συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Ιάκωβου Σιανούδη
item