Στο καλό, αδικαιολόγητε Γιωργάκη...

Γράφει ο Μάριος Μάντζος Πολύς ντόρος έχει επικρατήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την περιβόητη ναζιστική... χαιρετούρα του Γιώργο...

Γράφει ο Μάριος Μάντζος
Πολύς ντόρος έχει επικρατήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την περιβόητη ναζιστική... χαιρετούρα του Γιώργου Κατίδη. Καθυστέρησα να πάρω θέση στο ζήτημα, διότι ήθελα πρώτα να ακούσω τα σχόλια, να διαβάσω τι γράφεται στο διαδίκτυο και, κυρίως, σε τι απόφαση οδηγείται προτίστως η ΕΠΟ και εν συνεχεία η ΑΕΚ. Ο Κατίδης αποτελεί τυπικά από χθες, ουσιαστικά από το Σάββατο παρελθόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσοι μιλούν για υπερβολή, όσοι πιστεύουν ότι ο κύριος (;) Κατίδης έδειχνε τον Παυλή στην κερκίδα και, κυρίως, όσοι υιοθετούν την άποψη ότι το παικτάκι αυτό δεν ήξερε τι σημαίνει αυτός ο χαιρετισμός, είναι απλά ΑΝΟΗΤΟΣ και ΑΦΕΛΗΣ. Σαν τον ίδιο τον Κατίδη ένα πράμα.

Αρχικά, επειδή πολλά διάβασα, κύριοι, σκεφτείτε λιγάκι επιτέλους. Είναι δυνατόν ο Κατίδης να μην είχε ακούσει ποτέ, μα ποτέ στη ζωή του, έστω μία φορά κατά τύχη ρε παιδί μου, ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι ναζιστικός; Μα μία φορά, ρε διάολε; Μην ακούω αηδίες. Ο Κατίδης ήξερε πολύ καλά και τι σημαίνει ο χαιρετισμός και τι έκανε εκείνη την ώρα που... πανηγύριζε το νικητήριο γκολ με τη Βέροια.
Άλλο το "δεν ξέρω τι σημαίνει η αντιστοίχιση φασισμού-ΑΕΚ" και άλλο το "δεν ξέρω τι σημαίνει ο χαιρετισμός". Γιατί, αν ο Κατίδης δεν γνωρίζει κάτι, αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο μόνο βλάκες το πιστεύουν.
Επίσης, μπορεί η δράση της συνήθως να είναι καθυστερημένη και πολλάκις ανύπαρκτη, αλλά αυτή τη φορά η ΕΠΟ έκανε αυτό που έπρεπε και, μάλιστα, άμεσα. Απέκλεισε τον Κατίδη από κάθε δραστηριότητα όλων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της Ελλάδας. Και πάλι κάποιοι προσπαθούν να "πιαστούν" από την απόφαση αυτή, αποδοκιμάζοντας την ΕΠΟ ότι βρήκε το εύκολο θύμα για να καλύψει τα συνεχή δικά της σφάλματα. Μα τι μας λέτε, ρε παιδιά; Επειδή, δηλαδή, η ΕΠΟ έχει κάνει λάθη και υπάρχει γενική ατιμωρησία, πρέπει να δοθεί άφεση αμαρτιών στον Κατίδη; Το ένα λάθος διορθώνεται με νέο λάθος;
Όσον αφορά στην ΑΕΚ, είναι υποχρεωμένη να "τελειώσει" τον Κατίδη άμεσα. Δόξα και σεβασμός στην ιστορία της ομάδας. Διώξτε αυτό το ασεβές πράμα με τις αντιαισθητικές ζωγραφιές στο σώμα του. Φόρος τιμής στους ανθρώπους που κατασπαράχθηκαν στα χρόνια της προσφυγιάς και της μικρασιατικής καταστροφής. Αν δεν σέβεστε την ιστορία της Ελλάδας, σεβαστείτε τουλάχιστον την ιστορία της ΑΕΚ.
Και τέλος, διάβασα ότι ο Κοντοές δήλωσε δυσαρεστημένος με την απόφαση της ΕΠΟ για ισόβιο αποκλεισμό του Κατίδη από τις εθνικές ομάδες, καθώς, όπως δήλωσε, "ο Κατίδης είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου". Εδώ γελάμε, Γιάννη.
Λοιπόν, σταματήστε πια να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα. Γιατί δηλαδή με το ζόρι να μην τιμωρηθεί με τόσο βαριά ποινή; Τι νόημα έχει που είναι 20 χρονών παιδί; Και στο κάτω-κάτω, ακόμη κι αν δεν ξέρει από πολιτική όπως μας λένε, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ! Γιατί με κάτι τέτοιους ανίδεους φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γιατί κάτι τέτοια αποβράσματα αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μας. Δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό.
Στο καλό και να μας γράφεις, Γιωργάκη. Όχι και πολύ συχνά, όμως...

Μάριος Μάντζος

Related

Άρθρα Μάριου Μάντζου 8892956253061778724

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FACEBOOK

TWITTER

WEB TV


Αποκλειστική συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Ιάκωβου Σιανούδη
item