Ένα βραβείο που άξιζε στον Μπόνο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  Γράφει ο Μάριος Μάντζος Μία ξεχωριστή και περίοπτη θέση κατέχει από χθες, στον κόσμο του γαλλικού πολιτισμού, ο τραγου...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γράφει ο Μάριος Μάντζος
Μία ξεχωριστή και περίοπτη θέση κατέχει από χθες, στον κόσμο του γαλλικού πολιτισμού, ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο. Ο Ιρλανδός frontman τιμήθηκε με το βραβείο του Τάγματος γραμμάτων και τεχνών στη Γαλλία, που αποτελεί το ύψιστο "παράσημο" στην πολιτιστική σκηνή της χώρας, για την τεράστια προσφορά του στη μουσική, αλλά κυρίως για το απαράμιλλο και αδιάκοπο φιλανθρωπικό του έργο, που όμοιό του ελάχιστοι σήμερα κάνουν.
Η καμπάνια "One", την οποία ο Μπόνο έχει ιδρύσει και διευθύνει, αποτελεί το μέσο με το οποίο ο Ιρλανδός καλλιτέχνης "μάχεται" για να βοηθήσει όσο μπορεί τον Τρίτο Κόσμο.
Έχοντας επαφές και με το Κογκρέσο, ο Μπόνο και η καμπάνια του έχουν καταφέρει ακόμη και να διαγράψουν χρέη αφρικανικών χωρών, των οποίων οι λαοί βλέπουν δικαίως τον frontman των U2 ως τον σωτήρα τους.
Ο Μπόνο είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν προσποιήθηκε ποτέ κάτι, γιατί πολύ απλά πάντα ήταν αυτό που φαινόταν ότι προσποιείται.
Φοράει γυαλιά, ε το παίζει rock star. Τι κρίμα, είναι rock star!
Μιλάει συνεχώς δημόσια για τα προβλήματα και τη φτώχεια στην Αφρική, ε το παίζει φιλάνθρωπος. Τι κρίμα, είναι φιλάνθρωπος.
Ο Μπόνο αποτελεί πρότυπο για κάθε δημόσιο πρόσωπο το οποίο έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει. Ο Ιρλανδός δεν κρύφτηκε ποτέ, δεν είπε ποτέ "δεν έχω λεφτά". Φρόντιζε πάντα και φροντίζει να το δείχνει με τις πράξεις του, να αποδεικνύει ότι τα λεφτά δεν πρέπει να πηγαίνουν πάντα για το "ευ ζην", αλλά και για τον συνάνθρωπο.
Τα μηνύματα που περνά ο Ιρλανδός σε όλον τον κόσμο, καλό θα ήταν εκείνοι που αρέσκονται στο να αποδοκιμάζουν να τα βάλουν καλά στο μυαλό τους. Γιατί, όσο κι αν πικραίνει η αλήθεια, ο Μπόνο είναι πολύ πιο φιλάνθρωπος από πολλούς υποκριτές.
Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Ορελί Φιλιπετί, το ξέρει πολύ καλά αυτό. Και ως εκ τούτου, απένειμε το ύψιστο βραβείο του γαλλικού πολιστικού κόσμου στον 50χρονο τραγουδιστή.

Ας ελπίσουμε να υπάρξουν κι άλλοι Μπόνο σε αυτόν τον πλανήτη του εγωκεντρισμού και της απομόνωσης. Τους έχουν ανάγκη πολλοί άνθρωποι.

Μάριος Μάντζος

Related

U2 6969926595488046086

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FACEBOOK

TWITTER

WEB TV


Αποκλειστική συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Ιάκωβου Σιανούδη
item