Γιώργος Καραγκούνης: Ένας παίκτης που δεν έχει ανάγκη κανέναν!

Γράφει ο Μάριος Μάντζος Από μικρό παιδί ήταν έτσι. Δεν άκουγε κανέναν άλλον, παρά μόνο τον εαυτό του. Έπαιρνε μια μπάλα και έτρεχε σα...

Γράφει ο Μάριος Μάντζος
Από μικρό παιδί ήταν έτσι. Δεν άκουγε κανέναν άλλον, παρά μόνο τον εαυτό του. Έπαιρνε μια μπάλα και έτρεχε σαν διάολος. "Θα σκοτωθείς, μουρλό", του έλεγαν όλοι στη Ρώμεση, ένα μικρό χωριουδάκι στον Πύργο. Δεν άκουσε ποτέ, ούτε την ημέρα που γκρεμοτσακίστηκε από μία ψηλή σκάλα επειδή ήθελε να κάνει μία τρέλα. Ήταν ένας μόνιμος εγωιστής και ήθελε πάντοτε να αποδεικνύει σε όλους ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα μόνος του. Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι τελικά ένας άνθρωπος και ένας ποδοσφαιριστής, που δεν έχει ανάγκη κανέναν. Ούτε τον Παναθηναϊκό που τόσο αγαπάει.

Στα 37 του χρόνια, όσο και αν βαρέθηκαν κάποιοι να τον βλέπουν στην Εθνική, όσο και αν οι Ελληνάρες του αποδίδουν μόνο το χαρακτηρισμό "θεατρίνος" και "κωλοτούμπας", στην Αγγλία τον φωνάζουν "μαχητή" και πίνουν νερό στο όνομά του, ενώ τον ψήφισαν πέρυσι ως τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της Φούλαμ.

Την καριέρα του Γιώργου Καραγκούνη δεν την έχτισε κανένας άλλος πέραν του ίδιου. Ούτε οι μάνατζερ, ούτε κανείς. Έμαθε μόνος του ποδόσφαιρο, κυνήγησε μόνος του τις ευκαιρίες, τις άρπαξε μόνος του από τα μαλλιά και έγινε μόνος του ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής και ένας από τους πιο μεγάλους παίκτες που έβγαλε ποτέ η χώρα.

Αυτός ο καλοπροαίρετος εγωισμός του "τυπάρα" δεν ήταν ποτέ δυνατόν να τον αφήσει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους ανθρώπους για την επίτευξη των στόχων τους.

Ούτε θα το έκανε ποτέ για το δικό του συμφέρον. Και ας μπορούσε να το κάνει.

Έτσι και τώρα. Δεν δέχτηκε να γίνει το αντικείμενο του Γιάννη Αλαφούζου, για να κερδίσει εκείνος την εύνοια του κόσμου του Παναθηναϊκού, αρκετή από την οποία έχει χάσει το τελευταίο διάστημα.

Και, όχι, δεν αρνείται την επιστροφή του στο "τριφύλλι" απλά και μόνο επειδή... κρατάει μούτρα στον "Mr Skai". Το κάνει διότι η καριέρα που μόνος του έχτισε του εξασφάλισε νέα πρόταση το να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου στα 37 του χρόνια.

Ο Καραγκούνης αποδεικνύει περίτρανα, για ακόμη μία φορά, ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν. Και δεν ταπεινώθηκε, δεν παρακάλεσε να γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Δεν το είχε ανάγκη.

Έκανε υπομονή. Ήξερε ότι θα του έρθει κάτι καλύτερο. Πιστεύει ότι έχει πολλά ακόμη να αποδείξει. Και πράγματι έχει.

Μόνο εκείνος γνωρίζει πότε πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ό,τι και να πούμε εμείς, θα είναι ανοησία. Την αλήθεια για τον εαυτό του, την ξέρει μόνο ο ίδιος. Και το πιο σημαντικό όλων είναι πως εκείνο που αυτός πιστεύει είναι και το σωστό.

Μάριος Μάντζος

Related

Φούλαμ 897326760342361034

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FACEBOOK

TWITTER

WEB TV


Αποκλειστική συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Ιάκωβου Σιανούδη
item