Ας κάνουμε το καθήκον μας και βλέπουμε

Γράφει ο Μάριος Μάντζος Ο κλοιός έχει σφίξει για τα καλά πλέον και τα περιθώρια για απ' ευθείας πρόκριση της Εθνικής μας Ομάδας σ...

Γράφει ο Μάριος Μάντζος
Ο κλοιός έχει σφίξει για τα καλά πλέον και τα περιθώρια για απ' ευθείας πρόκριση της Εθνικής μας Ομάδας στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας έχουν στενέψει πολύ. Αυτό προϋποθέτει φυσικά "στραβοπάτημα" της Βοσνίας σε ένα από τα εναπομείναντα παιχνίδια της με Λιχτενστάιν και Λιθουανία. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, υπάρχει σαν έστω μικρή πιθανότητα. Τίποτε όμως δεν θα έχει νόημα για εμάς αν δεν πάρουμε τα παιχνίδια με Σλοβακία και Λιχτενστάιν.

Ίσως πολλοί δεν έχουν καταλάβει το πόσο δύσκολο είναι το αποψινό ματς. Οι Σλοβάκοι είναι επικίνδυνοι και μπορούν να μας... γειώσουν, γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το γεγονός ότι χρειαζόμαστε ντε και καλά "γκέλα" των Βοσνίων και να ξεχάσουμε το στόχο μας.

Εντάξει, όταν μπαίνεις στο γήπεδο να παίξεις δεν σκέφτεσαι τι κάνει την ίδια ώρα η Βοσνία. Το θέμα είναι τι προετοιμασία ψυχολογική έχεις κάνει και πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεις τον αγώνα.

Πρέπει λοιπόν να κάνουμε το καθήκον μας και να πάρουμε σήμερα τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουμε ζωντανοί.

Οι Σλοβάκοι είναι βαθμολογικά αδιάφοροι αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ίσα-ίσα που τους δίνει και ένα ελαφρύ ψυχολογικό πλεονέκτημα και τους "λύνει" τα πόδια.

Θα χρειαστεί πολύ τρέξιμο, πολλή αντοχή και συγκέντρωση επί 90 λεπτά. Μονάδες όπως οι "δικοί" μας Στοχ και Βάις δεν αργούν να κάνουν τη ζημιά αλλά ο περιορισμός τους, καθώς και η σωστή αμυντική λειτουργία κυρίως στις αντεπιθέσεις τους θα μπορέσουν να μας φέρουν τη νίκη.

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε κατ' ευχήν και να πάρουμε τον αποψινό αγώνα στο Φάληρο. Ακόμη και αν δεν πάμε απ' ευθείας στη Βραζιλία, ακόμη και αν δεν πάμε καθόλου, θα είναι μία νίκη κόντρα σε ακόμη μια καλή ομάδα. Άσε που θα μας κρατήσει στις ψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι και αυτό!

Μάριος Μάντζος

Related

Σλοβακία 7276115380253241020

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FACEBOOK

TWITTER

WEB TV


Αποκλειστική συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Ιάκωβου Σιανούδη
item