Το όνειρο της "Αγίας Σοφιάς"

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Γράφει ο Πάνος Νικολακόπουλος Όλοι έχουμε ακούσει τις προφητείες, τους αστικούς μύθους για την επιστροφή των Ελλήνων ...

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Γράφει ο Πάνος Νικολακόπουλος
Όλοι έχουμε ακούσει τις προφητείες, τους αστικούς μύθους για την επιστροφή των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και τη λειτουργία της Αγίας Σοφιάς, το καμάρι της Πόλης που μετά το 1453 ανήκει στην Τουρκία. Το όνειρο αυτό αναλαμβάνει να το αναπαραστήσει και να το εκπληρώσει μέσα στα δικά μας σύνορα η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η κατασκευή του γηπέδου της "Αγίας Σοφιάς" αποτελεί ένα τεράστιο αθλητικό, πολιτιστικό και οικονομικό έργο. Οι εργασίες του γηπέδου-στολιδιού στη Νέα Φιλαδέλφεια αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2014 και να ολοκληρωθούν το 2016.

Οι πρώτες εικόνες που προβλήθηκαν δημόσια στον κόσμο και στα ΜΜΕ είναι εκπληκτικές και το γήπεδο θα αποτελέσει το κάστρο της ΑΕΚ. Το γήπεδο είναι εμπνευσμένο από το μικρασιατικό ελληνικό πολιτισμό, ενώ τα τείχη που περιβάλλουν το γήπεδο θυμίζουν τα τείχη της Πόλης. 
Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα συγκινημένος και απόλυτα ενθουσιασμένος από την προοπτική της "Αγίας Σοφιάς". Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί μη επιφανείς φίλαθλοι της ομάδας έχουν συνεισφέρει στον λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς (5102-993273-924), στην "Δικέφαλος ΑΕ" ήδη το ελάχιστο ποσό των 10 ευρώ και έχουν γίνει μέτοχοι σε αυτή τη θαυμάσια προσπάθεια.
Το γήπεδο θα είναι ένα υπερσύγχρονο στάδιο με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και θα φέρει μεγάλη βιοτική ανάπτυξη στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Η χωρητικότητα της "Αγίας Σοφιάς" θα ανέρχεται στις 32.000-34.000 θέσεις, ενώ θα διαθέτει και 1.500 θέσεις πάργκιγκ. 
Το συνολικό κόστος ολοκλήρωσης του έργου θα φτάσει τα 65 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας είναι 30 εκατομμύρια ευρώ. Όλοι είναι σίγουροι ότι το ποσό θα καλυφθεί και το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. Αυτό μαρτυρά άλλωστε το σύνθημα του Δημήτρη Μελισσανίδη "όλοι μαζί θα υψώσουμε τα τείχη του γηπέδου μας".
Η προσμονή, λοιπόν, των φιλάθλων της ΑΕΚ είναι ήδη πολύ μεγάλη και όλοι αισιοδοξούν ότι η ομάδα θα γυρίσει σύντομα στα σαλόνια της Superleague και θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο που αυτή τη φορά θα έχει ένα ισχυρό όπλο και αυτό θα είναι το γήπεδο της, η "Αγία Σοφιά".

"Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι"

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Μελισσανίδης 5230926840135729162

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FACEBOOK

TWITTER

WEB TV


Αποκλειστική συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Ιάκωβου Σιανούδη

Rock 'n' Ball

Rock 'n' Ball
Πίστευε και μή ερεύνα...

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSFEED ΜΑΣ

item