Φανταροκουβάς

SOCIAL SPY   ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΟΥΔΡΟΥΠΗ  Στον αγαπημένο μου φίλο Δημήτρη Ο σημερινός κουβάς αφορά μια κατηγορία ανθρώπων που ...

SOCIAL SPY 
ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΟΥΔΡΟΥΠΗ 
Στον αγαπημένο μου φίλο Δημήτρη

Ο σημερινός κουβάς αφορά μια κατηγορία ανθρώπων που όλοι ξέρουμε. Μια μάστιγα. Μια πληγή σε κάθε αγοροπαρέα. Tον ξέρεις. Τον έχεις φίλο. Και έχεις πέσει και εσύ τουλάχιστον μια φορά στο βάλτο που ονομάζεται "ιστορίες απ' τον στρατό". Πατ πατ στην πλάτη και συνεχίζω. 

Πολλές φορές έχω βρεθεί σε βαρετές/άβολες/too much information αντροσυζητήσεις, στων οποίων τις λεπτομέρειες δε θέλω να υπεισέλθω. Για την ακρίβεια, το πρόβλημά μου δεν είναι καν η μία φορά που κάποιος θα συζητήσει για τη θητεία του, ιδιαίτερα αν τη διανύει ή μόλις την τελείωσε. Ο συγκεκριμένος όμως, κατά πάσα πιθανότητα θα μιλάει για τη σειρά του μέχρι και στα εγγόνια του. 

O τύπος συνεχίζει να επαναφέρει σκηνές από το στρατό σα να έγιναν χθες και κυρίως, σα να ενδιαφέρουν κάποιον. Είναι τόσο κολλημένος με την μπάλα που μπορεί τις ιστορίες του να του τις θυμίζουν τελείως άσχετα πράγματα. 

Παραδείγματα τέτοιας συζήτησης: 
"-Μ@!@&α χάλασε η τσάντα μου, θα μου φτιάξεις το φερμουάρ; -Έτσι χαλάγανε και οι τσάντες που είχαμε όταν ήμουν φαντάρος, έχω φτιάξει πολλές, μια φορά μάλιστα…" 
"-Μ@!@&α τι μυρίζει έτσι; -Αυτό δεν είναι τίποτα, στο στρατόπεδο που ήμουν έπρεπε να δεις που μύριζε. Μια φορά μάλιστα…" 
"-Μ@!@&α κοίτα αυτό το δέντρο -Τα 'χω δει χίλιες φορές ρε. Εκεί που ήμουν φαντάρος είχε πάρα πολλά τέτοια δέντρα. Στη σκοπιά μια φορά…" 
(Ναι, όλες οι συζητήσεις αντρών ξεκινάνε με το "Μ@!@&α"). 

Άκου εδώ εμμονικέ. Αν ξαναμιλήσεις για υπηρεσίες και εκπαίδευση και όπλα χωρίς να σε ρωτήσει κανένας, την επόμενη φορά που θα μου περιγράψεις τη νέα σου γκόμενα θα αρχίσω και εγώ να σου λέω ιστορίες αποτρίχωσης. Ξέρεις τώρα, τριχούλες, κερί, επίμαχα σημεία, πόνος. Πώς θα σου φανεί; Θα 'χει πλάκα τότε; 

Πιστεύω ότι θα 'πρεπε να δημιουργηθεί ένας οργανισμός διαμαρτυρίας ενάντια στην πλύση εγκεφάλου που προκαλούν οι φανταροϊστορίες. Ξέρω ανθρώπους που άφησαν εκτεθειμένο το μικρό τους αδερφάκι σε ένα τέτοιο τύπο, και ύστερα από τρεις μέρες το άκουσαν να φωνάζει 322 λελέ. Ο ίδιος πρώην φαντάρος ευθύνεται για το ότι οι λέξεις "τρελελε, μπιφτέκι, πύλη, εμπλοκή, 23 μέρες φυλάκιο, Καλλονή, Αλεξανδρούπολη, Λιτόχωρο" βγάζουν κάποιο νόημα στο δικό μου μυαλό. Διαμαρτύρομαι! 

Φίλε πρώην φαντάρε, να σε ενημερώσω: Και εσύ και οι ιστορίες σου ανήκετε στον κουβά. Έχεις απολυθεί εδώ και χρόνια και πλέον είσαι πιο γραφικός και από τα Ζαγοροχώρια. Κανένας δεν περνάει καλά όταν ακούει πόσο απολύεσαι ψαρούκλες τα μαλλιά σου κάνεις μπούκλες, πόσο πρέπει να σε σέβονται τα πουστόνεα και πόσο δύσκολες ήταν οι αγγαρείες σου. Ξέρω ότι είσαι γενναίος και το αντιμετώπισες πολύ αντρίκια και τώρα θα είσαι το πιο ισχυρό αρσενικό στην παρέα σου (ουγκ!), αλλά όλοι οι υπόλοιποι απλά νυστάζουν και θέλουν να πούνε για γκόμενες. Μη μας βαλτώνεις όλους. Στον κουβά.

Χριστίνα Γουδρούπη

Related

Social Spy 1717378134752147837

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FACEBOOK

TWITTER

WEB TV


Αποκλειστική συνέντευξη του ψυχοθεραπευτή Ιάκωβου Σιανούδη
item