Παναθηναϊκός - ΑΟ Θήρας 3-1 - Δηλώσεις Φιλντ, Μερτέκη και Αρτακιανού

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 σετ του ΑΟ Θήρας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ γυν...


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 σετ του ΑΟ Θήρας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ γυναικών, και διατηρήθηκε μόνος πρώτος, έχοντας το απόλυτο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη (Τετάρτη 23/11). Ο ΑΟΘ, από την άλλη, υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην πέμπτη θέση.

Στο πρώτο σετ, η Σαντορίνη προσπάθησε να πιέσει αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποφασισμένος και πατούσε καλύτερα στο τάραφλεξ. Ένα 5-0 σερί με την Πολ στο σερβίς έκανε το 12-11 17-11 και η διαφορά δεν ψαλιδίστηκε έως τη λήξη του σετ, το οποίο κατέληξε στις γηπεδούχους με 25-18.

Στο δεύτερο σετ, το "τριφύλλι" μπήκε δυναμικά και με τη Ρίτσεϊ στο σερβίς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΑΟΘ και προηγήθηκε με 7-1 και 13-8. Η Μουντάκη πίεσε στο σερβίς για τις νησιώτισσες και ισοφάρισε σε 13-13. Μέχρι το τέλος, οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, αλλά την κρίσιμη ώρα μίλησε η κλάση της Λίτσας Μερτέκη, που μετέτρεψε το 18-17 σε 23-17 και ουσιαστικά χάρισε το σετ στην ομάδα της, το οποίο έληξε 25-21.

Στο τρίτο σετ, με τη Μεταξά στο σερβίς, ο ΑΟΘ προηγήθηκε με 1-4. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και πέρασε μπροστά, αλλά οι φιλοξενούμενες μη έχοντας άλλη επιλογή, τα έδωσαν όλα για να διεκδικήσουν κάτι από αυτό το παιχνίδι. Το σετ ήταν συναρπαστικό, αφού η διαφορά δεν ξεπέρασε ποτέ τους τρεις πόντους. Στο τέλος, δύο κρίσιμα μπλοκ της Μεταξά και ο άσος της Βεργίδου έφεραν το 22-25 και το 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο σετ που χάνει ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν.

Στο τέταρτο σετ, οι "πράσινες" δεν είχαν διάθεση για παιχνίδια. Με τη Χρυσομάλλη στο σερβίς προηγήθηκαν με 3-0 και με τη Ρίτσεϊ 9-4. Η διαφορά παρέμεινε ασφαλής για το "τριφύλλι" και το προβάδισμα έφτασε στο 18-13 με τη Μερτέκη, που ήταν η MVP του αγώνα. Στη συνέχεια, όλα πήραν το δρόμο τους, καθώς το σκορ δεν ήταν πια ανατρέψιμο και η ψυχολογία έγειρε στην πλάστιγγα των γηπεδούχων. 25-17 και 3-1.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Η κορυφαία του γηπέδου, Λίτσα Μερτέκη, δήλωσε στο "The Columnist" για τους νικητές: "Η Σαντορίνη πίεσε αρκετά στο τρίτο σετ αλλά νομίζω ότι περισσότερο ευθύνεται η χαλαρότητα και τα λάθη τα οποία κάναμε. Μετά, όμως, βρήκαμε το ρυθμό μας ξανά, περιορίσαμε τα λάθη και έτσι πήραμε το ματς. Η ψυχολογία μας τώρα είναι ανεβασμένη ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Δουλεύουμε κάθε μέρα και το βγάζουμε και μέσα στο γήπεδο αυτό, νομίζω φαίνεται. Θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο στου Ρέντη."

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και το σχόλιο της Μαρίσα Φιλντ στο "The Columnist" για την εξέλιξη του αγώνα:

"Παραμείναμε ψύχραιμες, παρά το γεγονός ότι χάσαμε λίγο την συγκέντρωσή μας στο τρίτο σετ, το οποίο χάσαμε από δικά μας σφάλματα. Ήταν θετικό ότι επιστρέψαμε και δείξαμε χαρακτήρα για να πάρουμε τους τρεις πόντους."

Αναφορικά με το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η Καναδή κεντρικός επεσήμανε:

"Δεν έχω παίξει ποτέ στο γήπεδο του Ολυμπιακού και ανυπομονώ γι' αυτό. Γνωρίζω ότι θα υπάρχει θερμό κοινό, εξ αιτίας της αντιπαλότητας των δύο ομάδων. Όλες ανυπομονούμε γι' αυτό το παιχνίδι, το οποίο θεωρώ ότι είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση της χρονιάς. Ήταν πολύ καλό ότι πήραμε τη νίκη σήμερα, καθώς μας τονώνει το ηθικό ενόψει του αγώνα της Τετάρτης."

Από τη μεριά της Σαντορίνης, η διεθνής λίμπερο Μαριαλένα Αρτακιανού, τόνισε στο "The Columnist":

"Σήμερα ο Παναθηναϊκός, έχοντας βέβαια και τη στήριξη του κόσμου του, έπαιξε πολύ καλύτερα, σε αντίθεση με εμάς που κάναμε πολλά λάθη, δεν δείξαμε στο γήπεδο αυτό που μπορούμε και οπωσδήποτε δεν αγωνιστήκαμε στα όρια μας που είναι το ζητούμενο όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα με την Ηλιούπολη και στη συνέχεια απέναντι στον Άρη, δύο παιχνίδια που πρέπει να τα κερδίσουμε για να παραμείνουμε εντός στόχου που είναι η τετράδα. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ως προς το φετινό πρωτάθλημα, θεωρώ ότι είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το περσινό, αλλά πιστεύω ότι με τα κεφάλια μέσα, με περισσότερη δουλειά και ενθουσιασμό από την κάθεμιά μας θα τα πάμε μια χαρά."


Related

What's hot? 2624554961042998624

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item