Ένα βήμα πριν τον τελικό του Challenge Cup ο Ολυμπιακός!

Ένα μεγάλο βήμα για την συμμετοχή του για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Cev Challenge Cup έκανε χθες ο Ολυμπιακός, κερδί...


Ένα μεγάλο βήμα για την συμμετοχή του για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Cev Challenge Cup έκανε χθες ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας δίκαια τη Yenisei Krasnoyarsk με 3-1 σετ στο κατάμεστο "Μελίνα Μερκούρη". Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάσεβιτς, συνεχίζοντας το αήττητο σερί τους στο θεσμό, επικράτησαν της πολύ δυνατής ρωσικής ομάδας σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και πλέον οι πάντες έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη ρεβάνς της Κυριακής όπου οι "ερυθρόλευκες" έχουν ραντεβού με την Ιστορία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ελληνική ομάδα, που με όπλο το μπλοκ προηγήθηκε με 5-0 και "έχτισε" μία διαφορά ασφαλείας, η οποία διευρύνθηκε με την Χίππε στο σερβίς να κάνει ένα φοβερό σερί 7-0 για το 14-4, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενες τα είχαν χαμένα. Το σετ συνεχίστηκε με τους ίδιους ρυθμούς, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές με double score (20-10 & 22-11) και με επίθεση της Λαζάρεβιτς ολοκλήρωσε το πανηγυρικό σετ με 25-15.

Στο β' σετ, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Η Yenisei ξεπέρασε το σοκ της έδρας και διόρθωσε τόσο το μπλοκ όσο και την υποδοχή τους, με αποτέλεσμα να μπουν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που αιφνιδίασε την ομάδα του Πειραιά, η οποία βρισκόταν συνεχώς στο κυνήγι του σκορ. Δύο φορές ισοφάρισε ο Ολυμπιακός (4-4 & 7-7), αλλά σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Η "ψαλίδα" άνοιξε στο 8-12, το οποίο μετατράπηκε σε 10-17 και 12-20, σε συνδυασμό και με τα πολλά λάθη της πειραιώτικης ομάδας. Το σετ είχε πια κριθεί και το 1-1 διαμορφώθηκε με 18-25.

Στο γ' σετ, η Yesinesi μπήκε και πάλι καλύτερα και προηγήθηκε με 3-6, εκμεταλλευόμενη τις "τρύπες" στο μπλοκ του Ολυμπιακού, όπως η Χίππε πήρε την κατάσταση στα χέρια της και με δύο άσους έδωσε προβάδισμα 7-6. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, οι "ερυθρόλευκες" δεν έχασαν τη θέση του οδηγού στο σκορ παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκαν τρεις φορές (8-8, 10-10, 12-12). Στα μισά του σετ, η Στέλλα Χριστοδούλου αποχώρησε με πόνους στη γάμπα, τραυματισμός ο οποίος δεν στοίχισε όμως, καθώς η πολύπειρη Αρετή Τέζα αντικατέστησε επάξια την αρχηγό του Ολυμπιακού στην πάσα και συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρει η ελληνική ομάδα το σετ με 25-17.

Τις έντονες συγκινήσεις τις επεφύλασσε στο φιλοθεάμον κοινό το δ' σετ. Οι Ρωσίδες βελτίωσαν και πάλι την άμυνά τους και είχαν το πάνω χέρι καθώς προηγήθηκαν με 5-7 και 9-10 και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός απάντησε με Γιώτα και Μαλασάι για να πάρει προβάδισμα 13-11 και 16-13 στο τεχνικό time-out. Σε εκείνο το σημείο, και ενώ η Χριστοδούλου επέστρεψε στο ματς, η Yenisei έκανε ένα σερί 5-0 και πέρασε μπροστά με 16-18 και 18-21 και με τη ροή που είχε, ο αγώνας όδευε για το tie break. Οι Πειραιώτισσες όμως πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, με άσο της Χριστοδούλου και μπλοκ της Μαλασάι πέρασαν μπροστά με 23-22. Οι φιλοξενούμενες είχαν δύο set ball στο 23-24 και το 24-25 αλλά δεν τα κατάφεραν, ένας άσος της Γιώτα έδωσε το μοναδικό set ball στον Ολυμπιακό, που το μετουσίωσε σε νίκη με μπλοκ της Χίππε για το 27-15. 3-1!

Τα σενάρια πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός, εφόσον το ματς δεν πήγε σε πέμπτο σετ, πηγαίνει στη Ρωσία την Κυριακή με στόχο είτε τη νίκη είτε να πάει το παιχνίδι στο tie break. Ακόμη και σε περίπτωση ήττας με 3-2, το "εισιτήριο" του τελικού πηγαίνει στην ελληνική ομάδα. Εάν οι "ερυθρόλευκες" χάσουν με 3-0 ή 3-1, τότε η πρόκριση θα κριθεί στο "χρυσό σετ" το οποίο λήγει στους 15 πόντους.

Γιώτα: "Όχι όνειρο, αλλά στόχος"

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, η Κατερίνα Γιώτα μίλησε αποκλειστικά στο "The Columnist", τονίζοντας τα εξής: "Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στη θέληση, στην πίστη μας ότι φέτος μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές και ίσως και στο ότι ο αντίπαλος να μην μας υπολόγιζε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι στη Ρωσία θα είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς θα είμαστε σε μια ξένη έδρα αλλά η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου είναι ένα μεγάλο όνειρο για κάθε αθλητή. Εδώ όμως που φτάσαμε δεν είναι πια όνειρο αλλά στόχος, θα το διεκδικήσουμε και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά".

Χριστοδούλου: "Έχουμε ήδη κάνει το βήμα παραπάνω"

Στη συνέχεια, το μικρόφωνο του "The Columnist" πέρασε στην αρχηγό Στέλλα Χριστοδούλου, η οποία δήλωσε: "Η σημερινή νίκη, όπως και η γενικότερη πορεία μας φέτος στην Ευρώπη, πιστεύω ότι κρίνεται στην ψυχή και στη θέληση που βγάζουμε στο γήπεδο. Στόχος της ομάδας είναι να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη και το έχει κάνει ήδη. Είμαστε πάρα πολύ περήφανες γι' αυτό, αλλά στον αθλητισμό όσο περισσότερες νίκες έχεις, τόσο μεγαλύτερη είναι η δίψα σου για το επόμενο παιχνίδι. Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα απέναντι σε μία πολύ δύσκολη ομάδα. Από κει και πέρα, πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή. Ξέρουμε τι μας περιμένει, αλλά είμαστε έτοιμες να τα αντιμετωπίσουμε όλα γιατί θέλουμε την πρόκριση στον τελικό και πλέον δεν μπορούμε να το κρύψουμε".

Η πασαδόρος των "ερυθρόλευκων" αναφέρθηκε και στον τραυματισμό της στα μισά του γ' σετ: "Έχω ένα θέμα με τη γάμπα μου, που με βασανίζει αρκετό καιρό. Σε εκείνη τη φάση έκανε ένα σπασμό ο οποίος με ενόχλησε πολύ αλλά νομίζω ότι δεν έχει σημασία αυτήν τη στιγμή κάτι άλλο εκτός από τη νίκη. Θεωρώ ότι θα είμαι έτοιμη την Κυριακή και θα γλιτώσω το χειρότερο".

Σχετικά με το πού πιστεύει ότι θα κριθεί ο επαναληπτικός, η Στέλλα Χριστοδούλου υποστήριξε: "Στην έδρα της, η ρώσικη ομάδα θα παίξει πολύ πιο δυνατά. Είναι κάτι που το περιμένουμε και γνωρίζουμε ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα από ό,τι σήμερα. Πιστεύω όμως ότι και εμείς μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Θα κριθεί και πάλι στη θέληση, στο να πας σε μία δύσκολη έδρα μετά από ένα μεγάλο ταξίδι και να κοιτάς απέναντι τον τελικό και να παίζεις γι' αυτόν. Έχω πολύ μεγάλη πίστη στην ομάδα μου, έχει τρομερή ψυχή και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε".

Τέζα: "Πάμε για την πιο σοβαρή μας νίκη"

Η αειθαλής Αρετή Τέζα, που αντικατέστησε επάξια τη Στέλλα Χριστοδούλου στην πάσα πήρε κι αυτή το λόγο δηλώνοντας στο "The Columnist" τα εξής: "Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, αλλά πιστεύω δείξαμε την ομαδικότητα που έχουμε καθώς και το βάθος της ομάδας στον πάγκο, όπως εγώ που μπήκα και βοήθησα τη Στέλλα (σ.σ. Χριστοδούλου) η οποία επέστρεψε και ελπίζω να είναι καλά. Νομίζω ότι εφόσον βελτιώσαμε το σερβίς μας και το μπλοκ μας, η νίκη ήρθε μετά δίκαια".

Αναφορικά με τον επαναληπτικό, η πασαδόρος των "ερυθρολεύκων" υπογράμμισε: "Το παιχνίδι στη Ρωσία θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί θα έχουμε και ένα πολύ μακρύ ταξίδι. Το μόνο που θα ευχηθώ είναι να είμαστε υγιείς και φυσικά πάμε για τη νίκη. Το ευρωπαϊκό κύπελλο είναι όνειρο όλων μας και αυτήν τη στιγμή χαιρόμαστε. Αλλά μετά από πολύ λίγο θα ηρεμήσουμε γιατί πρέπει να συγκεντρωθούμε, γιατί δεν έχουμε πετύχει ακόμη κάτι. Εκεί πάμε για την πιο σοβαρή νίκη που θα έχουμε κάνει".

Related

What's hot? 1319121354343308665

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item