"Ο διάλογος του Βερολίνου" στο Goethe Institut

Το πολύ ενδιαφέρο ντοκυμαντέρ "Ο διάλογος του Βερολίνου" του σκηνοθέτη Νίκου Λυγγούρη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσ...


Το πολύ ενδιαφέρο ντοκυμαντέρ "Ο διάλογος του Βερολίνου" του σκηνοθέτη Νίκου Λυγγούρη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Goethe Institut (Ομήρου 14-16) την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 20.30.

Η παρουσίαση των ταινιών του Νίκου Λυγγούρη, όχι σπάνια ως Αθηναϊκές πρεμιέρες, αποτελεί πια παράδοση για το Goethe-Institut Athen. Ο Έλληνας σκηνοθέτης ζει στο Βερολίνο, αλλά και η Ελλάδα παραμένει το σπίτι του. Ουσιαστικά σπίτι του είναι η Ελλάδα, η Γερμανία και ο κινηματογράφος. 

Με την τελευταία του ταινία, "Ο διάλογος του Βερολίνου", ο Νίκος Λυγγούρης καταπιάνεται μ’ ένα απαιτητικό όσο και συναρπαστικό εγχείρημα: Την απεικόνιση αυτού του Πέρα Δώθε (και του εσωτερικού Πέρα-Δώθε) μεταξύ των δυο χωρών, μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών του Ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου. 

Με αφετηρία τα ημερολόγια ενός Έλληνα πολιτιστικού ανταποκριτή στο Βερολίνο, γραμμένα από το 2006 ώς το 2016, ο σκηνοθέτης ταξιδεύει από Βορρά προς Νότο, από Νότο προς Βορρά, κινηματογραφεί στο Βερολίνο και στη Δυτική Κρήτη κι αναστοχάζεται για την ευρωπαϊκή πολιτισμική ιστορία, για την καθημερινότητα στις δυο χώρες, για την πολιτική, αλλά και για προσωπικά βιώματα. 

Πρώτη προβολή: Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2017 

Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. 

Συντελεστές 

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Κάμερα, Μοντάζ, 
Αφήγηση: Νίκος Λυγγούρης 

Συμμετέχουν: Ηλέκτρα και Όλγα Θεοδωρίδου, Konstantin Fischer 
Μουσική: Wolfgang Zamastil Ηχολήπτης: Claus Wilbrandt 
Παραγωγός: Νίκος Λυγγούρης με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Συμπαραγωγός: Jost Hering / Jost Hering Filme 

Συμμετέχουν στη συζήτηση 

Παναγιώτης Ευαγγελίδης, σκηνοθέτης, συγγραφέας, μεταφραστής 
Εύα Στεφανή, ντοκιμαντερίστρια, Καθηγήτρια Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 

* Ο Νίκος Λυγγούρης συμμετέχει και σ’ έναν άλλον «βερολινέζικο διάλογο» στην Αθήνα που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9/10, 19:30, στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι, αυτήν τη φορά μέσα από ένα βιβλίο: «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση, Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ. Εκτός από τον Νίκο Λυγγούρη, με τη συγγραφέα συζητούν ο Μωυσής Ελισάφ, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Νίκος Μπακουνάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, δημοσιογράφος.

Λεπτομέρειες

Γλώσσα: Ελληνικά και εν μέρει Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Related

What's hot? 736451293477134056

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item