Ένας σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη: Μία... επιτοιχημένη σχέση

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Σχέση... Σχέση βαλτωμένη, κατεστραμμένη, τελειωμένη. Σχέση σε παράταση, στα τελευταία της, στην στροφ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Σχέση...

Σχέση βαλτωμένη, κατεστραμμένη, τελειωμένη.
Σχέση σε παράταση, στα τελευταία της, στην στροφή πριν το γκρεμό...
Σχέση δυνατή, με γέλια, με αγάπη.
Σχέση με πάθος, με έρωτα, με καβγάδες.

Τι είναι όλα τα παραπάνω; Είναι η περιγραφή για την κάθε σχέση που σέβεται τον εαυτό της. Αν δεν έχει όλα τα παραπάνω, πέταξε το πουλάκι. Ή μάλλον το... σκυλάκι! Γιατί στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκη αυτό το χειμώνα θα βρείτε έναν σκύλο που τον έλεγαν Φρίκη! 

Φυσικά και δε μιλάμε κυριολεκτικά, το όνομα όμως της παράστασης που σκηνοθετεί, γράφει και πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, εγείρει το ενδιαφέρον του επίδοξου θεατή να φτάσει ως τα καθίσματα του θεάτρου και να απολαύσει μια δύωρη κωμωδία η οποία θα τον αφήσει με μια γλυκιά νότα αγάπης φεύγοντας για το σπίτι. 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Μαργαρίτα (Μαρία Σολωμού) και ο.... Μπέργκμαν (Δημήτρης Κουρούμπαλης) είναι ένα ζευγάρι της διπλανής πόρτας που δείχνουν από την αρχή πόσο απεχθάνονται πια ο ένας τον άλλον και, μαζί και οι δύο, την κοινή ζωή τους. Μέσα από το έργο λοιπόν βλέπουμε την εξαιρετικά ανορθόδοξη πορεία που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι, ανεξαρτήτως χωρισμού ή συμβίωσης! 

ΚΡΙΤΙΚΗ

Πρόκειται για κωμική παράσταση. Είναι ένα καλογραμμένο κείμενο, με έξυπνες ατάκες και με πολύ γρήγορο ρυθμό. Η πλοκή εξελίσσεται αβίαστα, ενώ το γέλιο έρχεται, μόλις μπεις στο κλίμα του ζευγαριού, κάτι που γίνεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Κατά τη διάρκεια, είναι αισθητή μια γλυκόπικρη γεύση και γενικά, υπάρχει η "αγωνία" (όση αγωνια μπορεί να έχει μια κωμωδία) για το πώς θα κλείσει τελικά η ιστορία των πρωταγωνιστών. Οι ερμηνείες είναι μεστές, ουσιαστικές και υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ τους επάνω στη σκηνή. 

ΤΟ tip ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ

Μην χάσετε αυτή την παράσταση. Είναι τόσο φιλική η ατμόσφαιρα μέσα στη σκηνή (ναι καλά διαβάσατε, το συγκεκριμένο θέατρο έχει τα καθίσματα πολύ κοντά στο stage και "αγκαλιάζουν" τους ηθοποιούς) και περνάνε τόσο γρήγορα και ευχάριστα τα 100 λεπτά του έργου που δεν θα μετανιώσετε σε καμία περίπτωση την επιλογή σας. Εννοείται πως προτείνω το -διαφημιζόμενο μέσα από την πλοκή - cocktail Bergmann in the city, που μπορείτε να απολαύσετε στο φουαγιέ την ώρα του 10λεπτου διαλείμματος. Προσοχή όμως! Μόνο αν έχετε πάει με ταξί, με μέσα (3 λεπτά περπάτημα από το μέτρο του Μεγάρου Μουσικής) ή περπατώντας, καθώς δεν οδηγούμε ποτέ έχοντας πιει αλκοόλ. 

Enjoy Responsibly!

ΥΓ: Ο Τίτλος δεν είναι ανορθόγραφος αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέριες γιατί δεν μου αρέσουν τα spoilers....

Γιώργος Αναγνώστου

Related

What's hot? 2383946315371341118

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item