Μεγάλη συναυλία Ελένης Τσαλιγοπούλου, Bogaz Musique και Encardia στο PassPort

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτ...


Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες. 

H Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όχι ως μια ακόμη επέτειο, αλλά ως μια "κραυγή" αναγκαιότητας για την εξάλειψή της. 

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ΓΓΙΦ διοργανώνει μουσική εκδήλωση την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στο PassPort Κεραμεικός, με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, των Bogaz Musique και των Encardia, με στόχο να αναδείξει το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Χριστίνα Γεράκη (τραγούδι-κιθάρα), η Καλλιόπη Βασιλείου (τραγούδι-λύρα) και ο Πάνος Γρηγοριάδης (κρουστά). 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, λέγοντας ΟΧΙ σε κάθε μορφής έμφυλης βίας. 

Με το μήνυμα "δεν είσαι η μόνη - δεν είσαι μόνη", παροτρύνουμε όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να υπερβούν την εσωστρέφεια αυτής της μοναξιάς και, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία, να απευθυνθούν στις δομές της ΓΓΙΦ και να σπάσουν τη σιωπή τους.  

Ελένη Τσαλιγοπούλου & Bogaz Musique

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για τα γυναικεία ζητήματα, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματέα κ. Φωτεινής Κούβελα και αποδέχθηκε την πρόσκληση για να παρουσιάσει μαζί με τους Bogaz Musique ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης και των Boğaz. 

Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique στήνουν μία υπέροχη μουσική γιορτή, γεμάτη από πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. 

Με ιδιαίτερο, καλοδουλεμένο και αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο, τον bogaz ήχο που έχουν διαμορφώσει από κοινού τα τελευταία χρόνια, αλλά και με τις καθηλωτικές ερμηνείες και τον υπέροχα επικοινωνιακό τρόπο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, η συναυλία θα είναι μια συναρπαστική, λυτρωτική μουσική εμπειρία. 

Οι Boğaz Musique είναι οι:

Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου κιθάρες, μπαγλαμά
Αριστείδης Χατζησταύρου κιθάρες
Αποστόλης Τσαρδάκας  κανονάκι, τζουρά, μπαγλαμά
Χάρης Κελλάρης  μπάσο
Αλέκος Σπανίδης  τύμπανα
Αργύρης Διαμαντής  κρουστά
Τάκης Σπυρόπουλος  ηχοληψία
Νεκταρία Εμμανουηλίδου φωτισμοί
Τάσος Βρεττός φωτογραφίες
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Εncardia 

Οι Encardia θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο όπως και η μουσική τους από τη Νότια Ιταλία όπου στην πεδιάδα του Salento της Νότιας Ιταλίας ο ταραντισμός αποτελούσε συχνά το καταφύγιο καταπιεσμένων γυναικών σαν μια διαδικασία εκτόνωσης-θεραπείας ενάντια στη βίαιη συμπεριφορά των ανδρών τους ή την εκμετάλλευση των αφεντικών είτε από αυτήν τη στέρηση απλής ανδρικής παρουσίας. 

Η βία του πολέμου συχνά αποτυπώνεται στα πρόσωπα των γυναικών, αφού αυτές θα κλάψουν αγαπημένους άνδρες που χάνονται αλλά και θα στηρίξουν πάντα και όπου χρειάζεται. 

Οι Εncardia εδώ και χρόνια μας έχουν φέρει κοντά στην ταραντέλλα που λειτουργούσε για αιώνες σα θεραπευτικό μέσο όπως είπαμε, αλλά και με τον τελευταίο τους δίσκο "I emigranti" μας φέρνουν κοντά στην ανείπωτη βία του πολέμου που "καίει χωριά και ψυχές καταπίνει"... Η μουσική και ο χορός προτείνεται άλλη μια φορά από τους encardia σαν "αντίδοτο" για τις δυσκολίες και τη καθημερινή βία της πραγματικότητας, σαν προσευχή για να ξορκίσουμε το κακό. 

Εncardia 

Βαγγέλης Παπαγεωργίου: ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Μιχάλης Κονταξάκης: κιθάρα, τραγούδι
Ναταλία Κωτσάνη: τραγούδι, κιθάρα, καστανιέτες
Δημήτρης Τσεκούρας: κόντρα μπάσο, φωνητικά
Κώστας Κωνσταντάτος: κρουστά, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι
Γιάννα Χαμαλέλη: χορός
Κωνσταντίνα Καλκάνη: χορός
Πασχάλης Κολέντσης: τεχνικός ήχου

INFO
Κυριακή 26 Νοεμβρίου
Ώρα Έναρξης: 21.00
Passport Κεραμεικός: Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα | τηλ. 210 5222203

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό 

Επικοινωνία / Προβολή: Χρύσα Ματσαγκάνη | chrysamtg@gmail.com | 6970 992262

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ:
Τίνα Παππά (tpappa@hol.gr | 6948 239088)

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Ηλεκτρικός | Σταθμοί Θησείο & Μοναστηράκι Metro | Σταθμοί Μεταξουργείο, Κεραμεικός Λεωφορεία | 049, 21, 813, 815, 838, 856, 914, Β18, Γ18 (πλησιέστερη στάση: IKA)

Related

What's hot? 545050736704613725

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item