Mother!: Συναρπαστικά καθηλωτική

ΓΡΑΦΕΙ  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Είσαι έξω με τα φιλαράκια και ένα από τα θέματα συζήτησης είναι οι ταινίες που θέλετε να δείτε στον κ...


ΓΡΑΦΕΙ  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Είσαι έξω με τα φιλαράκια και ένα από τα θέματα συζήτησης είναι οι ταινίες που θέλετε να δείτε στον κινηματογράφο. Η αλήθεια είναι πως με τη συγκεκριμένη παρέα έχουμε τελείως διαφορετικά γούστα (εγώ κλασικό αμερικανάκι, αυτοί "ευρωπαϊστές") επομένως σπάνια βρίσκουμε φόρμουλα επικοινωνίας στην 7η τέχνη. Έλα όμως που η νέα ταινία του Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) μας εξίταρε εξίσου! Η απόφαση λοιπόν πάρθηκε και η προβολή πραγματοποιήθηκε. 

Πριν ξεκινήσω με τις εντυπώσεις, να δούμε λίγο το story. 

ΥΠΟΘΕΣΗ 

Σε ένα απομονωμένο από κάποια πόλη, σπίτι, Μέσα στο δάσος, ζουν οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας, Η Τζένιφερ Λώρενς και ο Χαβιέ Μπαρδέμ. Ένα ζευγάρι που δείχνει ευτυχισμένο, μακριά από τον πολύ κόσμο και ζει τον έρωτα του. Ξαφνικά μια ήρεμη μέρα, τους επισκέπτεται απρόσμενα ένας γιατρός (Εντ Χάρις), ο οποίος μετά από λίγες ώρες υποδέχεται στο σπίτι και τη γυναίκα του (Μισέλ Φάιφερ) με την οικοδέσποινα να απορεί για την "παρέλαση αγνώστων" και τον οικοδεσπότη, Από την άλλη να είναι χαλαρός και ατάραχος. Που θα οδηγήσει όμως αυτή η συγκατοίκηση? Μέχρι εδώ αποκαλύπτουμε... 

ΚΡΙΤΙΚΗ 

 Η ταινία καταφέρνει πραγματικά να παίξει με το μυαλό σου. Αρχικά, βλέπεις μέσα της τον ίδιο σου τον εαυτό καθώς, κάθε απορία που σου γεννάται, την έχει και η πρωταγωνίστρια και μέσα από την, εξαιρετική, ερμηνεία της, δεν μπορείς να μην παραμείνεις καθηλωμένος στην οθονη, να μην "συμμετέχεις" νοητικά σε αυτό που ζει. Είχα πολύ καιρό να νιώσω από ένα έργο, ότι με έχει "πιάσει από το λαιμό" και δε με αφήνει να χαλαρώσω. Ξέρω πως ακούγεται λίγο τρομακτική σαν περιγραφη, ωστόσο έχουμε που και που την ανάγκη να μας παρασύρει τόσο πολύ και να μας προκαλέσει δυνατά συναισθήματα ένα κινηματογραφικό έργο. 

Αγωνία, πάθος, έκπληξη, αλλεπάλληλες σκέψεις και ασταμάτητη ένταση, είναι μόνο μερικά από όσα θα νιώσετε αν επιλέξετε να δείτε το Mother! του Darren Aronofsky. Φυσικά, μετά το τέλος της ταινίας θα αναρωτηθείτε για πολλά από τα μηνύματα τα οποία προσπάθησε να περάσει ο σκηνοθέτης και, δύσκολα θα αγνοήσετε το γεγονός ότι πρόκειται για μια καλογυρισμένη ταινία, με συγκλονιστικές ερμηνείες -ειδικα από την πρωταγωνίστρια- και καλογραμμένο σενάριο. 

Προτείνεται ανεπιφύλακτα! 

ΤΟ tip ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ  

Αν και αυτά που θα επισημάνω, για μερικούς είναι δεδομένα -κυρίως για τους cinefil - οφείλω να τα υπερθεματίσω για να απολαύσετε την ταινία ολοκληρωμένα. Από την στιγμή που μπαίνουμε στην αίθουσα το κινητό κλείνει. Δεν ανοίγουμε να δούμε μήνυμα, δεν στέλνουμε το οτιδήποτε, δεν απασχολούμε το μυαλό μας με τίποτα άλλο παρά μόνο με το έργο. Αφήστε κιόλας που η φωτεινότητα ενοχλεί τον διπλανό μας. Και κάτι που κάνω εγώ, τρώμε τα ποπ κορν ή τα νάτσος από τα προσεχώς και τις διαφημίσεις, ώστε όταν ξεκινήσει η ταινία να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό και όχι στα λαχταριστά εδέσματα του κυλικείου. 

Enjoy Responsibly!

Γιώργος Αναγνώστου

Related

What's hot? 3225032801024739579

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item