Χειροτέχνικα review: Η μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας & DIY

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ  Η μεγαλύτερη έκθεση χειροτεχνίας στην Ελλάδα διοργανώθηκε το τριήμερο που μας πέρασε στο εκθεσιακό...


ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ 

Η μεγαλύτερη έκθεση χειροτεχνίας στην Ελλάδα διοργανώθηκε το τριήμερο που μας πέρασε στο εκθεσιακό κέντρο του Περιστερίου. Εκεί όπου πολλά καταστήματα συγκεντρώθηκαν σε μικρά περίπτερα για να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. Χαρτί, ξύλο, ύφασμα, χάντρες ήταν μερικά από τα υλικά που μπόρεσε κανείς να βρει και να αγοράσει.

Το Σάββατο λοιπόν ξεκίνησα κι εγώ να πάω να δω την έκθεση αλλά και γιατί όχι να ψωνίσω και για εμένα. Εντύπωση μου έκανε από το μετρό ότι πολύς κόσμος κατευθυνόταν προς το εκθεσιακό κέντρο παρ' όλη την κακοκαιρία αλλά και τη μεσημβρινή ώρα.

Φτάνοντας εκεί ξεκίνησα να χαζεύω ένα προς ένα τα περίπτερα του δωματίου που βρισκόταν στα αριστερά και να αναζητώ οτιδήποτε μου κέντριζε το ενδιαφέρον καθώς δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Οι τιμές για πολλά πράγματα ήταν προσιτές αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοστίζει το καθένα και το θετικό σε τέτοιου είδους εκθέσεις είναι ότι βρίσκεις πολλά πράγματα συσσωρευμένα σε έναν χώρο.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν σε μια τάξη τα περιπτερά τους ώστε ο κάθε επισκέπτης να βρίσκει εύκολα ό,τι χρειαζόταν και το σημαντικότερο απ' όλα ήταν πως βρίσκονταν εκεί για να εξηγήσουν την παραμικρή λεπτομέρεια για το κάθε υλικό, ποια η χρήση του για όσους δεν γνώριζαν αλλά και ιδέες για το τι μπορούν να κατασκευάσουν για το οτιδήποτε.

Τελειώνοντας με την αριστερή πτέρυγα μπορώ να πω πως απογοητεύτηκα λίγο γιατί, έχοντας στο μυαλό μου την περσινή έκθεση, πίστευα ότι στην δεξιά αίθουσα θα έχει λιγότερα περίπτερα για αγορά υλικών, καθώς πέρυσι είχε έτοιμες χειροτεχνίες για αγορά.

Τελικά όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο, ενθουσιάστηκα γιατί είδα ότι τα περίπτερα συνεχίζονταν, λίγο λιγότερα αυτή την φορά αλλά εξίσου ενδιαφέροντα. Από εκεί ψώνισα και μερικά κουμπωτά τρουκς για διακόσμηση τσάντας, τζιν τζάκετ, παπούτσια.

Η ώρα ήταν 15.30 όταν τριγύριζα στην δεξιά αίθουσα όταν στο ηχείο άκουσα ότι ξεκινάει μια από τις παρουσιάσεις, με τίτλο "Εύκολα tips για μικρά & μεγάλα αριστουργήματα με τα πιο εξελιγμένα, οικολογικά χρώματα κιμωλίας με την Άννα Κορώνη".


Αφού ολοκλήρωσα την βόλτα μου και στους δύο χώρους έκανα και τα τελικά μου ψώνια για τις δικές μου κατασκευές και μπορώ να πω ότι πολύς κόσμος θα κάνει τις δικές ξεχωριστές δημιουργίες καθώς δεν υπήρχε κάποιος που να μην κρατούσε έστω και μια σακούλα.

Κλείνοντας, το μόνο αρνητικό που έχω να πω είναι ότι βρήκα λιγότερα πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το τι DIY κατασκευές κάνει ο καθένας αλλά και ότι ήταν πολλά μα πολλά περίπτερα που είχαν υλικά για ξύλινες κατασκευές. Για όσους ενδιαφέρονται τα καταστήματα που εγώ ψώνισα είναι τα: Crafts and paper και Bizou House Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα υπάρχουν αναλυτικά και στην ιστοσελίδα του Χειροτέχνικα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό
Κάντε "κλικ" στην φωτογραφία για μεγέθυνση










Κατερίνα Βαρδακαστάνη

Related

What's hot? 734881306919591605

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item