Rock 'n' Ball: Ρίξτε μου φώτα...

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Η τροπαιοθήκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαφέρει σε χαοτικό σημείο από εκείνο της συμπολίτισσας Σίτι, ωστόσο...


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Η τροπαιοθήκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαφέρει σε χαοτικό σημείο από εκείνο της συμπολίτισσας Σίτι, ωστόσο είναι τοις πάσει γνωστό ότι η δεύτερη είναι εκείνη που κυριαρχεί στο κομμάτι των υποστηρικτών εντός της πόλης. Οι "πολίτες" στατιστικά είναι περισσότεροι από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ μέσα στο Μάντσεστερ, παρότι οι "κόκκινοι διάβολοι" αντικειμενικά έχουν φέρει τις περισσότερες επιτυχίες εντός και εκτός Νησιού, γράφοντας τη δική τους ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Επειδή όμως η "αρρώστια" της Σίτι έχει διαιωνιστεί και έχει περάσει από γενιά σε γενιά, οι οπαδοί της ομάδας παρέμειναν περισσότεροι εντός του Μάντσεστερ, ενώ τα τελευταία χρόνια οι "πολίτες" έχουν πάρει τα ηνία και σε αγωνιστικό επίπεδο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των υποστηρικτών σε όλον τον κόσμο.

Δύο από τους πλέον διάσημους φίλους της Σίτι είναι τα αδέρφια Gallagher, Liam & Noel, που συνέδεσαν το όνομά τους με το rock συγκρότημα των Oasis το οποίο και διέλυσαν το 2009 μετά από -έναν ακόμη- χοντρό τσακωμό μεταξύ τους.

Οι δύο ιδιόρυθμοι Βρετανοί δεν έκρυψαν ποτέ την αγάπη για την ομάδα τους και φρόντιζαν μάλιστα να την διατυμπανίζουν τόσο με παρουσίες τους στα παιχνίδια της Σίτι, όσο και σε συνεντεύξεις τους και φυσικά στα live. Πιο χαρακτηριστικό φυσικά το "Who the f**k are Man United?" στο ρυθμό του "Glory, glory, Man United" που αποτελεί το επίσημο τραγούδι των "κόκκινων διαβόλων".


Τα αδέρφια Gallagher, και κυρίως ο Liam, σε όλη τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας έως και σήμερα έχει γίνει ουκ ολίγες φορές πρωταγωνιστής σε χιουμοριστικές στιγμές και μία από αυτές τον συνδέει άμεσα με τη Μάντσεστερ Σίτι.

30 Απριλίου 2012

Οι "πολίτες" έχουν μειώσει τη διαφορά των 8 πόντων από τη Γιουνάιτεντ στους 3 και υποδέχονται την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο "Etihad", τρεις "στροφές" πριν το τέλος. Ένα ματς-τίτλος στην Premier League, καθώς η Σίτι μόνο νίκη χρειαζόταν για να "πιάσει" την Γιουνάιτεντ στην κορυφή και να την προσπεράσει στην ισοβαθμία μετά το 1-6 του α' γύρου στο "Old Trafford".

Το "χρυσό" γκολ του Vincent Kompany ανοίγει το δρόμο για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 43 ολόκληρα χρόνια για τη Σίτι, το οποίο εν τέλει κατακτήθηκε με ασύλληπτα δραματικό τρόπο στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην ΚΠΡ του Τζιμπρίλ Σισέ (3-2 με δύο γκολ στο 90').

Από το ντέρμπι του Μάντσεστερ φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αδέρφια Gallagher, τα οποία εννοείται πως κάθονταν σε εντελώς διαφορετικές θέσεις. Η Σίτι κερδίζει, οι παίκτες και ο κόουτς Μαντσίνι αποθεώνονται, ωστόσο ο Liam Gallagher ήταν αποφασισμένος να πάρει κι αυτός λίγη από τη δόξα του αγώνα.

Αρχικά, πριν από την έναρξη του αγώνα πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία που δείχνει χειραψία του ίδιου με τον θρυλικό Diego Maradona, που πήγε στο "Etihad" να παρακολουθήσει τον γαμπρό του Sergio Aguero, έχοντας ως λεζάντα την ατάκα "Ο Maradona σφίγγει το χέρι του Θεού".



To καλύτερο βέβαια το άφησε για μετά τον αγώνα. Οι δημοσιογράφοι κατεβαίνουν στην αίθουσα Τύπου περιμένοντας τον αρχηγό και σκόρερ Vincent Kompany και αντ' αυτού, βλέπουν μπροστά τους τον Liam Gallager!

Ο εκκεντρικός rock star άρχισε να μιλά στους ρεπόρτερ λέγοντάς τους: ι θέλετε να μάθετε, μάγκες; Είμαστε πρώτοι! Μπράβο μας, μπράβο Σίτι". Το show συνεχίστηκε και από τους ίδιους τους δημοσιογράφους, με έναν εξ αυτών να ρωτά τον πάλαι ποτέ frontman των Oasis σχετικά με ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο προπονητών Μαντσίνι και Φέργκιουσον κατά τη διάρκεια του αγώνα. "Ο Σερ Αλεξ πρέπει να τυφλώθηκε από τους προβολείς ή να έχει πιει πολύ ουίσκι!", σχολίασε αρχικά και αναφερόμενος στον Μαντσίνι τόνισε: "Τον αγαπώ, είναι σχεδόν τόσο cool όσο εγώ!".


Εκείνη τη στιγμή, η πόρτα της αίθουσας ανοίγει και ο Vincent Kompany εμφανίζεται. Ο Gallagher σηκώνεται και τον αγκαλιάζει αρχίζοντας νέο μονόλογο αποθέωσης: "Με κάλεσε στην αίθουσα. Πέτυχε γκολάρα, η οικογένειά του είναι μεγάλη και η αδερφή του είναι cool. Πολύ ωραίο, αδερφέ! Viva la Belgium".

Δίνοντας κι ένα φιλί σε γυναίκα υπάλληλο του γηπέδου, ο Liam αποχώρησε έχοντας προκαλέσει γέλωτα σε όλο το δημοσιογραφικό κοινό, ενώ την επόμενη ημέρα το περιστατικό έγινε viral σε όλο τον κόσμο. Αυτό εξάλλου είχε σκοπό να πετύχει ο ιδιόρρυθμος μουσικός.



Στο τέλος της σεζόν πάντως, ο Gallagher δεν τήρησε τον όρκο του. Όταν η Σίτι έμεινε με 8 πόντους πίσω είχε δηλώσει πως "εάν η ομάδα πάρει το πρωτάθλημα, εγώ θα γυρίσω μόνιμα στο Μάντσεστερ". Σήμερα, κι ενώ η Σίτι έχει επαναλάβει την επιτυχία της το 2014, εξακολουθεί να ζει στο Βόρειο Λονδίνο.

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 6026562760744815693

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item