Ομιλία του Νίκου Βατόπουλου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) π...


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) παρουσιάζουν ομιλία του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Νίκου Βατόπουλου, με θέμα "Νεάπολη: ένας αρχιτεκτονικός περίπατος". Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:30, στο πλαίσιο της ιστορικής και εικαστικής έκθεσης #NeapolisAthina: και τώρα και τότε. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης, Λουΐζα Καραπιδάκη, η οποία θα προλογίσει την εκδήλωση. 

Η Νεάπολη, ως μία κατεξοχήν αστική γειτονιά της Αθήνας, δίνει σήμερα την εικόνα ενός αρχιτεκτονικού παλίμψηστου με πυκνή συνοχή και πλούσιο κοίτασμα αφηγήσεων. Στην ομιλία του, ο Νίκος Βατόπουλος επιδιώκει να καταδείξει την ποικιλία της αρχιτεκτονικής της Νεάπολης, την ατμόσφαιρα των δρόμων της και τη μοναδική έκφραση μιας οικείας αθηναϊκότητας. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό διαφαίνεται η δομική εξέλιξη της περιοχής, ο παλμός που ακόμα χτυπάει μέσα στα κτήρια που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και τα σημεία εκείνα που κέντρισαν το ενδιαφέρον και αποτέλεσαν βασική πηγή έμπνευσης για τους διαμορφωτές της αθηναϊκής αυτής συνοικίας. 

Η έκθεση #NeapolisAthina: και τώρα και τότε πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ως συνέχεια της δράσης της για τη διάσωση της Νεάπολης ως Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας. Μέσα από σπάνιο αρχείο που παραχώρησαν κρατικά και ιδιωτικά αρχεία και ιδρύματα, αναδεικνύεται το παρελθόν της Νεάπολης, ενώ με την ομαδική εικαστική έκθεση 31 σύγχρονων καλλιτεχνών που κατοικούν ή έχουν σχέση με την περιοχή, το πολιτιστικό παρόν της. 

Η διάρκεια της έκθεσης, που παρουσιάζεται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης από τις 18 Οκτωβρίου, παρατείνεται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Related

What's hot? 5065764966720301905

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item