"Τα τέσσερα κοριτσάκια": Μία ωδή στην αγάπη, την ελπίδα και τη ζωή

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Μία ιδιαίτερη παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν μέχρι τις 4 Μαρτίου...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μία ιδιαίτερη παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν μέχρι τις 4 Μαρτίου στο Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις. "Τα τέσσερα κοριτσάκια", ένα έργο εμπνευσμένο από το ομώνυμο του Πικάσο αλλά όχι διασκευή του, στηρίζεται στην εμπειρία της φρίκης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μας προκαλεί να αναλογιστούμε και να επανεξετάσουμε, μέσα σε ένα σύγχρονο σκηνικό πολέμων και συγκρούσεων ψυχής, νου και σωμάτων, βαθιά πανανθρώπινες αξίες και προαιώνιες αγωνίες. 

Η ζωή και ο θάνατος, το παρόν και το παρελθόν, η ελευθερία και ο ολοκληρωτισμός, ο έρωτας, οι στιγμές που περνούν και δεν ξαναγυρίζουν, η διαχείριση της απώλειας και φυσικά η αγάπη βρίσκονται στο επίκεντρο της παράστασης του Χρήστου Καρασαββίδη σε μία προσπάθεια από την μία ανάδειξης του ποιητικού θεάτρου κι από την άλλη επισήμανσης των διαχρονικών προβληματισμών της γενιάς του σήμερα. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η χειμαρρώδης Κρίστελ Καπερώνη, η ποιητικά εύθραυστη Τζωρτζίνα Λιώση και η εξισορροπητικά δυναμική Μαρία Νεφέλη Δούκα συνεργάζονται άψογα στη σκηνή μεταφέροντας μας σε ένα κόσμο έντονων συναισθημάτων με υπερρεαλιστικές εικόνες και αντιθετικά χρώματα, ενώ ξεχωριστή είναι και η παρουσία της Δώρας Παρδάλη η οποία, αν και ξεκινά την ερμηνεία της σε χαμηλό τέμπο, προς το τέλος μας χαρίζει ένα συγκλονιστικό μονόλογο, μαζί φυσικά με τα υπόλοιπα "κοριτσάκια".


Όσον αφορά σε κάποιες βωμολοχίες που ακούγονται κατά τη διάρκεια του έργου ενδεχομένως να μην βρουν ευήκοα ώτα μεταξύ ορισμένων θεατών, ιδίως από τη στιγμή που ορισμένες από αυτές είναι μάλλον αχρείαστες, όμως δεν υποσκελίζουν το πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, οι συντελεστές της παράστασης παρά την ένταση που κυριαρχεί στην εξέλιξη του έργου, σε κανένα σημείο του δεν καταφεύγουν στην εύκολη λύση των κραυγών και της υστερίας, μία μόδα που έχει διαποτίσει το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, ανεξαρτήτως είδους. 

Συμπερασματικά, έχοντας μία εξαιρετική διανομή, μία προσεγμένη σκηνοθεσία, ένα κείμενο που προβληματίζει και συγκινεί χωρίς όμως να προσπαθεί να κατευθύνει αντιλήψεις ή ερμηνείες, με ένα απόλυτα ταιριαστό μουσικό ντύσιμο και χωρίς να λείπει το χιούμορ, "Τα τέσσερα κοριτσάκια" είναι ένας ύμνος στη ζωή, την αγάπη και την ελπίδα και σίγουρα όποιος αποφασίσει να κατηφορίσει προς το Γκάζι, δε θα το μετανιώσει. 

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα
Β. σκηνοθέτη: Κατερίνα Κούδα, Φένια Προβελεγγίου
Φωτογραφίες: Βασίλης Μακρής
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Ερμηνεύουν: Τζωρτζίνα Λιώση, Κριστέλ Καπερώνη, Δώρα Παρδάλη, Μαρία - Νεφέλη Δούκα

Παραγωγή: Red Moonlight Productions

Tempus Verum - Εν Αθήναις Ιάκχου 19, Γκάζι T: 2103425170

Ημέρες παραστάσεων και ώρες: Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ (γενική είσοδος)
12 ευρώ (μειωμένο)
10 ευρώ (προπώληση μέσω www.viva.gr)
5 ευρώ (ατέλεια)

Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος
 Email: jskpapadopoulos@gmail.com
  Twitter

Related

What's hot? 5542175347002891828

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item