Η σπουδαία ατάκα του Γιώργου Πρίντεζη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Χθες, πέρασα ένα από τα πιο δύσκολα βράδια της ζωής μου. Κοντινό μου πρόσωπο υπέστη προσωρινό ισχαιμικό ε...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Χθες, πέρασα ένα από τα πιο δύσκολα βράδια της ζωής μου. Κοντινό μου πρόσωπο υπέστη προσωρινό ισχαιμικό επεισόδιο, το οποίο όπως όλα δείχνουν ευτυχώς έφυγε χωρίς να αφήσει παράπλευρες απώλειες στην υγεία του, σκορπίζοντας την ανακούφιση σε όλη την οικογένεια.

Όταν πλέον αυτή η περιπέτεια, που είχε τα σκαμπανεβάσματά της στην ψυχολογία μας, τελείωσε, ηρέμησα και μπόρεσα πλέον να ξαπλώσω με την ησυχία μου να κοιμηθώ. Πήρα το κινητό μου τηλέφωνο, scrollάροντας στο Instagram και ξαφνικά το μάτι μου έπεσε σε μία ανάρτηση του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο Έλληνας άσος είχε ανεβάσει μία παιδική του φωτογραφία κάτω από την οποία ευχαριστούσε τον κόσμο για τις ευχές του για τα 33α γενέθλιά του. Σε αυτήν τη λεζάντα υπήρχε και μία ατάκα που μου κέντρισε αμέσως την προσοχή: "Άγχος μόνο για τα σημαντικά θέματα της ζωής".

Λίγο πριν είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργοδότη μου στην Πάτρα, ο οποίος μου ευχήθηκε τα καλύτερα για την περιπέτεια της οικογένειάς μου, και μέσα σε όλα πιάσαμε την κουβέντα για το τρομερό άγχος που βιώνουμε καθημερινά άνθρωποι κάθε ηλικίας και που έχει γίνει πλέον κομμάτι της ζωής μας, πολλές φορές χωρίς να υπάρχει και κάπου να το στηρίξουμε.

Η ατάκα του Πρίντεζη ήρθε να "κουμπώσει" πλήρως στα όσα συζητούσαμε αλλά και στη γενικότερη ψυχική ταλαιπωρία που τραβήξαμε ως οικογένεια χθες βράδυ. Ναι, είχαμε άγχος. Πολύ. Είναι από τις φορές που θα πεις στον άλλον ότι έχεις άγχος και δεν θα σου απαντήσει με την κλισέ φράση "έλα, μην αγχώνεσαι".

Αλλά, όπως και να 'χει, αγχωθήκαμε για ένα σημαντικό θέμα ζωής: την ίδια τη ζωή. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένας άνθρωπος με συμβόλαια παχυλά, που δεν τον απασχολούν ζητήματα όπως το οικονομικό που επηρεάζει κάθε απλό Έλληνα.

Είναι όμως κι ένα παιδί που ένιωσε στο πετσί του την απώλεια ενός δικού του ανθρώπου. Χάνοντας τον πατέρα του τον Ιούνιο του 2016, είμαι βέβαιος ότι κατάλαβε πλήρως ότι δύο χαμένα σουτ από τη γραμμή των βολών σε νεκρό χρόνο δεν είναι τίποτα μπροστά στα αληθινά προβλήματα της ζωής. 

Τίποτα δεν εξαγοράζεται με τα χρήματα, όσα κι αν είναι αυτά. Και το τζόκερ αν κερδίσεις αύριο, αν ο άνθρωπός σου χαθεί μεθαύριο, όλα "γκρεμίζονται". Και τελικά η υγεία είναι ίσως το μοναδικό πράγμα για το οποίο αξίζει να έχουμε αληθινό άγχος.

Το ξέρω. Είναι μία κουβέντα. Σας μιλάει ένας άνθρωπος που αγχώνεται μονίμως για ηλιθιότητες. Αλλά το χθεσινό συμβάν με έκανε να σκεφτώ λίγο διαφορετικά. Εύχομαι να πήρα το κατάλληλο μάθημα και πλέον να κάνω αυτό που με/μας προτρέπει ο Γιώργος Πρίντεζης: "άγχος μόνο για τα σημαντικά θέματα της ζωής".

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 8789680892423248284

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item