Διήμερο εργαστήριο "Η Επικοινωνία μιας Παράστασης: μία πράξη θεατρική"

ένα πρακτικό εργαστήριο  για μικρές ομάδες  με μεγάλα οράματα  Η Artiria φιλοξενεί το πρακτικό διήμερο εργαστήριο Η επικοινωνί...


ένα πρακτικό εργαστήριο 
για μικρές ομάδες 
με μεγάλα οράματα 

Η Artiria φιλοξενεί το πρακτικό διήμερο εργαστήριο Η επικοινωνία μιας παράστασης: μια πράξη θεατρική με εισηγητή τον ηθοποιό, μουσικό και επικοινωνιολόγο Μελαχρινό Βελέντζα. 

Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στη συγκεκριμένη παράσταση. Το εργαστήριο εννοώ. Δε χρειάζεται να απενεργοποιήσετε τα κινητά σας τηλέφωνα. Το αντίθετο μάλιστα, όταν επικοινωνούμε την παράστασή μας χρειάζεται να τα έχουμε ανοικτά. Για να στείλουμε στους δημοσιογράφους και να κοινοποιήσουμε μέσα από τις σελίδες μας το δελτίο τύπου, τις φωτογραφίες, το trailer και ό,τι άλλο διαθέσιμο επικοινωνιακό υλικό διαθέτουμε. Πριν απ’ αυτά όμως, όπως και όταν παρακολουθούμε μια παράσταση, χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε την αντίληψή μας. 

Σκεφτείτε κάτι απλό: ζούμε σε μια θεατρική Αθήνα με 1.000 και πλέον παραστάσεις κάθε χρονιά. Πόσες από αυτές τις παραστάσεις διαθέτουν επικοινωνία; 

Επικοινωνία είναι η επαφή με το άγνωστο: μία ομάδα, ανεβάζει ένα έργο και επιθυμεί να έχει άγνωστους θεατές. Πώς θα τα καταφέρει; 

Στόχος είναι να αποκτήσει το έργο τη δική του φωνή και αυτή να φτάσει στους ανθρώπους που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Κι όλο αυτό να γίνεται με επαγγελματικούς όρους. Επικεντρώνουμε στο περιεχόμενο του έργου κι αυτό φυσικά δεν είναι marketing. Η επικοινωνία μιας παράστασης οφείλει να είναι προϊόν έρευνας, ακριβώς για να μην αντιμετωπίσει την παράσταση ως προϊόν. 

Σε αυτό το διήμερο εργαστήριο, μέσα από πρακτικά παραδείγματα και εστιάζοντας στις ανάγκες των συμμετεχόντων θα διαμορφώσουμε ένα κοινό λεξιλόγιο: πώς επικοινωνώ την παράστασή μου; Θα επεξεργαστούμε τις δύο κύριες φάσεις στη διαδικασία επικοινωνίας μιας παράστασης: 

Επικοινωνία εσωτερική: ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το έργο του (γιατί επιλέγω να ανεβάσω το συγκεκριμένο έργο, πώς δημιουργώ την κατάλληλη ομάδα συντελεστών, η επικοινωνία ως αποτέλεσμα όλης της ομάδας). 

Επικοινωνία εξωτερική: σχεδιασμός και παραγωγή της επικοινωνιακής καμπάνιας και όλου του απαραίτητου υλικού (πώς γράφω το δελτίο τύπου, πώς επιλέγω φωτογραφίες, πώς δημιουργώ ένα trailer που αντανακλά το περιεχόμενο του έργου μου, η επικοινωνία με τους δημοσιογράφους και κυρίως πώς δημιουργώ νέους και ευφάνταστους τρόπους προβολής και σύνδεσης του έργου μου με την κοινωνία). Η διαδικασία που περιγράφουμε μοιάζει με εκείνη του κτισίματος ενός ρόλου και της σκηνοθεσίας: λέξεις, μορφές, κώδικας ομάδας, ποιος είμαι, τι θέλω να πω, γιατί το θέλω, πώς θα το καταφέρω και σύνθεση όλων αυτών. Αυτή η σφαιρική αντιμετώπιση επιτρέπει σε μια ομάδα, σ’ ένα σκηνοθέτη, σ’ έναν ηθοποιό, εν γένει σ’ έναν καλλιτέχνη να επικοινωνήσει την ιδέα του. 

Σε ποιους απευθύνεται: Καλλιτεχνικές ομάδες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, θεατρικούς παραγωγούς, σπουδαστές και αποφοίτους τμημάτων ΜΜΕ, Πολιτισμού, Θεατρικών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτιστικής Διαχείρισης, επαγγελματίες της επικοινωνίας και οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί με αυτό το πεδίο. 

Λίγα λόγια για τον Μελαχρινό Βελέντζα 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Αποφοίτησε από το τμήμα Διεθνών κ Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΑΕΙ Πειραιά). Ακολούθως, παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια φοίτησε ως υπότροφος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Marketing, Consumption & Society στο Πανεπιστήμιο του Limerick στην Ιρλανδία. Παρουσίασε τη διπλωματική του εργασία στο 5ο διεθνές συνέδριο Music & Media στο Πανεπιστήμιο Carleton στην Οττάβα του Καναδά. Έχει σπουδάσει κλασσικό πιάνο και jazz αυτοσχεδιασμό όντας παράλληλα κάτοχος πτυχίου αρμονίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους σκηνοθέτες Τώνια Ράλλη, Γιώργο Σίμωνα και Ελένη Σκότη, ενώ το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος υπό τη διεύθυνση του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός και μουσικός από το 2013. Είναι εισηγητής του σεμιναριακού κύκλου Η επικοινωνία μιας παράστασης: μία πράξη θεατρική με κύριο αντικείμενο έρευνας την ανεξάρτητη παραγωγή. 

Πληροφορίες εργαστηρίου 

Εισηγητής: Μελαχρινός Βελέντζας 

Ημέρες και ώρες Σάββατο 31 Μαρτίου 17:00-20:00 Κυριακή 1 Απριλίου 11:00-14:00 

Κόστος: 60 ευρώ  

50 ευρώ εάν πληροίτε κάποια από τις παρακάτω προϋποθέσεις: 

- Κλείσιμο θέσης μέχρι και τις 23 Μαρτίου 

- Για φοιτητές & ανέργους 

- Για εγγραφές δύο ατόμων και άνω 

Χώρος: Artiria Athens – Λεωχάρους 13 (πλησίον Μετρό Μοναστηράκι) 

Δήλωση συμμετοχής 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο melachrinos.velentzas@gmail.com, προωθώντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους κι ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα. 

Πληροφορίες και συμμετοχές και στο 6977773875. 

Related

What's hot? 783224105159596049

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item