Ομιλία για τη σεξουαλική βία στο Mediterranian College

Σεξουαλική Βία. Ένα φαινόμενο με σοβαρές επιπτώσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Την εισαγωγή των συμμετεχόντων στα ...


Σεξουαλική Βία. Ένα φαινόμενο με σοβαρές επιπτώσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Την εισαγωγή των συμμετεχόντων στα διάφορα είδη εγκλημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας και στις πιθανές μορφές σεξουαλικής κακοποίησης, έχει σαν στόχο η Ομιλία με θέμα: "Σεξουαλική βία-Η αμείλικτη και ακραία εκδήλωση της επιθετικότητας" που διοργανώνει η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, 17:00-19:00, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας. Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κα. Όλγα Τζουραμάνη, Ψυχολόγος-Εγκληματολόγος MSc, Υπ. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί σκιαγράφηση του προφίλ των δραστών, της τυπολογίας τους και λεπτομερής ανάλυση των τρόπων αντιμετώπισης των εμπλεκομένων από θεραπευτική οπτική. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: 

- Η κακοποίηση ενηλίκων και ανηλίκων 
- Το στίγμα στο θύμα Μύθοι & Στερεότυπα που συνοδεύουν τα σεξουαλικά εγκλήματα 
- Τρόποι πρόληψης 
- Η εμπλοκή του διαδικτύου στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης 
- Η δευτερογενής θυματοποίηση 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε: 

  • Προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς φοιτητές και απόφοιτους προγραμμάτων Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής του Κολλεγίου, αλλά και άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων 
  • Φοιτητές και απόφοιτους Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών 
  • Επαγγελματίες του χώρου (Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους) 
  • Όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη Σεξουαλική Βία και τους τρόπους αντιμετώπισής της. 
Η σκληρή πραγματικότητα σε αριθμούς: 

Σύμφωνα με τα στατιστικά που προκύπτουν από την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 και το Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, μεταξύ άλλων προκύπτει ότι η Γραμμή SOS 15900 στο διάστημα 19/11/2016 έως 19/11/2017 δέχθηκε 5041 κλήσεις και 113 ηλεκτρονικά μηνύματα. Επί του συνόλου των κλήσεων, οι 4266 (85%) αφορούσαν σε καταγγελίες περιπτώσεων έμφυλης βίας. Από αυτές οι 3034 κλήσεις (71%) αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών ενώ οι 1232 κλήσεις (29%), αφορούσαν σε καταγγελίες από τρίτα πρόσωπα (κυρίως από φίλους/-ες 27%, γονείς 16%, άλλους συγγενείς 10%, αδελφός/ή 10%, γείτονας 13% και άλλα άτομα 17%). (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Η παρακολούθηση της ομιλίας προϋποθέτει δήλωση συμμετοχής  

Related

What's hot? 6436133321285390291

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item