Ιάκωβος Σιανούδης: "Η σχέση με τους γονείς μας προδιαθέτει την ερωτική μας ζωή" (vid)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟ Έχει αναλογιστεί ποτέ κανείς πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η παιδική μας ηλικ...


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟ

Έχει αναλογιστεί ποτέ κανείς πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η παιδική μας ηλικία στις μετέπειτα ερωτικές μας επιθυμίες; Τι είναι αυτό που κάνει έναν σύντροφο εξαρτητικό ή ζηλόφθονα; Γιατί πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο ενοχλείται ο άλλος από κάτι; Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μητέρας αλλά και του πατέρα στην μετέπειτα υγιή ερωτική συμπεριφορά ενός ανθρώπου;

Σε όλα αυτά, ο πλέον ειδικός για να δώσει απαντήσεις είναι ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Ιάκωβος Σιανούδης. Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μέσα από την οποία πολλοί άνθρωποι μπορούν να πάρουν τροφή για σκέψη, ο Ιάκωβος μας ανέλυσε το ζήτημα των διαπροσωπικών σχέσεων με επίκεντρο τις ερωτικές.

"Ο τρόπος με τον οποίο σχετιστήκαμε με τις πρώτες φιγούρες της ζωής μας, δηλαδή τους γονείς μας, προδικάζει και το πώς θα σχετιστούμε με τους συντρόφους στη μετέπειτα ζωή μας.

Καταλυτικότερη είναι η σχέση μητέρας-παιδιού, καθώς εκείνη είναι που καλύπτει την ανάγκη του μωρού για ανταπόκριση στο κλάμα του. Αν έχει αγαπηθεί επαρκώς το παιδί, θα μπορέσει να κοπεί από τον ομφάλιο λώρο της εξάρτησης.

Και ο πατέρας όμως παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς πρέπει να γίνει υποστηρικτικός προς τη μητέρα.

Η απιστία, ακόμη και η σαρκική, κρύβει από πίσω συναισθηματικές ανάγκες για αγκαλιά και φροντίδα, ενώ πολλές φορές κρύβει και μία παθητική επιθετικότητα προς τον άλλον.

Ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης αλλά αυτό είναι χρήσιμο, διότι όταν φεύγει, μένει το συναίσθημα κι εγώ επιλέγω αν θα το μετουσιώσω σε αγάπη ή αν θα αναζητήσω την αναβίωση του έρωτα".



Αυτά και πολλά άλλα στο ακόλουθο βίντεο:


Related

What's hot? 852754004359879367

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item