Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο θεσμός της ΕΕ που απολαμβάνει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη

Με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενισχύει την θέση του ως ο Ευρωπαϊκός θεσμός που απολαμβάνει...


Με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενισχύει την θέση του ως ο Ευρωπαϊκός θεσμός που απολαμβάνει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. 

Στοιχεία από το εαρινό Ευρωβαρόμετρο 2018 που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την δημόσια αντίληψη για τους θεσμούς της ΕΕ, δείχνουν πως το 50% των ερωτηθέντων έχει εμπιστοσύνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 5 ποσοστιαίων μονάδων από το φθινόπωρο του 2017, ενώ το ποσοστό αυτών που δεν το εμπιστεύονται έπεσε κατά 3 μονάδες. 

Στην διάρκεια της παρούσας θητείας, η εμπιστοσύνη στο ΕΚ αυξήθηκε από 34% τον Μάϊο του 2014, στο σημερινό επίπεδο ρεκόρ του 50%. 

Η έρευνα έδειξε επίσης πως το 93% των ερωτηθέντων γνωρίζει για το ΕΚ - σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους θεσμούς, και μάλιστα ελαφρώς αυξημένο από την προηγούμενη έρευνα. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, απολαμβάνει περισσότερη εμπιστοσύνη (42%) από τις εθνικές αρχές διακυβέρνησης (34%). 

Ο Πρόεδρος Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε: 

"Αυτό το Κοινοβούλιο εργάζεται για να μειώσει το χάσμα μεταξύ των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και των πολιτών και κάνει καλά τη δουλειά του. Οι ίδιοι πολίτες μας το λένε αυτό μέσω των τελευταίων αποτελεσμάτων του Ευρωβαρόμετρου. Κατά τους τελευταίους έξι μήνες, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυξήθηκε από 45% σε 50%. Το Κοινοβούλιο είναι το θεσμικό όργανο της ΕΕ που χαίρει μακράν της μεγαλύτερης εκτίμησης". 

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 751 βουλευτές που απαρτίζουν το Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο θέτοντας το Κοινοβούλιο στο επίκεντρο της συζήτησης για να αλλάξει η Ευρώπη και να γίνει πιο αποτελεσματική". 

"Ειδικότερα, όσον αφορά τη μετανάστευση, η οποία, όπως επιβεβαιώνει το Ευρωβαρόμετρο, βρίσκεται στην κορυφή των ανησυχιών των πολιτών μας, βοηθήσαμε να δοθεί μια ευρωπαϊκή απάντηση. Τον περασμένο Νοέμβριο, υιοθετήσαμε κείμενο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου, συμπεριλαμβανομένου του Κανονισμού του Δουβλίνου, ο οποίος συμβιβάζει τη αυστηρότητα με την αλληλεγγύη. Έχουμε επίσης προτείνει μια βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον τερματισμό των αναχωρήσεων από την Αφρική. Το Συμβούλιο δεν μπορεί πλέον να αναβάλει τη μεταρρύθμιση του ασύλου και πρέπει να γνωρίζει ότι η διαχείριση της μετανάστευσης θέτει σε κίνδυνο το ίδιο το μέλλον της Ένωσης μας".

Related

What's hot? 4599074797962646554

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item