Ένας καταρράκτης... στην Αθήνα!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ  Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα βρίσκεται ο καταρράκτης Βαλανάρη στο Ντράφι Πεντέλης. Μόλις 40 ...


ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ 

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα βρίσκεται ο καταρράκτης Βαλανάρη στο Ντράφι Πεντέλης. Μόλις 40 λεπτά από το κέντρο την Αθήνας μπορεί κανείς να απολαύσει την ομορφιά της φύσης γύρω από τα δέντρα και μέσα από το άκουσμα του νερού που κυλάει από το βουνό. 

Η αλήθεια είναι ότι πάνε χρόνια από την πρώτη φορά που έμαθα ότι υπάρχει καταρράκτης στην Πεντέλη και ενθουσιασμένη τότε ήθελα να πάω, κάτι όμως που ποτέ δεν είχα κάνει μέχρι και χθες. Το έκανα με τον σύντροφό μου προκειμένου να περάσουμε χρόνο μαζί. 

Φτάνοντας στο σημείο, όπου υπενθυμίζω δεν είχα ξαναπάει ποτέ, παρκάρουμε το αμάξι στο δρόμο και παίρνουμε το μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη. Η διαδρομή είναι εμφανής και καταλαβαίνει κανείς ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει. Η απόσταση είναι μόλις πέντε λεπτά από το σημείο χαλάρωσης. Χρειάζεται μόνο λίγη προσοχή στο κατέβασμά της και καλό είναι όποιος θέλει να επισκεφτεί το μέρος να φοράει αθλητικά παπούτσια και σακίδιο, ώστε να κάνει ακόμα πιο εύκολη την διαδρομή. 

Λίγο πριν φτάσουμε και δούμε τον καταρράκτη νιώσαμε σαν να είμαστε σε παραμύθι. Ενώ το μονοπάτι συνεχιζόταν, δημιουργείται ένα "τούνελ" από φυτά και δέντρα που σε οδηγεί ακριβώς στον προορισμό σου. 

Φτάνοντας στο καταρράκτη εντυπωσιαστήκαμε με το τι ομορφιά μπορεί κανείς να συναντήσει τόσο κοντά στην πόλη. Η φυσική σκιά από τα δέντρα ήταν το ιδανικό σημείο για εμάς, αφού είχαμε πάει λίγο απροετοίμαστοι, ενώ ένα άλλο ζευγάρι παραδίπλα απολάμβανε τον ήλιο. Το σημείο είναι ιδανικό για πικνίκ, ηλιοθεραπεία, χαλάρωση και εύκολα μπορεί κανείς να απολαύσει μια βουτιά στην μικρή λιμνούλα που δημιουργούν τα νερά του καταρράκτη.

Είναι πολύ καλή και σύντομη εκδρομή για όσους δεν μπορούν εύκολα να βγαίνουν από την Αθήνα και η αλήθεια είναι ότι εμάς μας κόστισε μόνο η βενζίνη του αμαξιού. 

Έχουμε ήδη κλείσει ραντεβού για την επόμενη επίσκεψή μας στο σημείο αυτό και αυτή την φορά θα είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι. Να σημειωθεί και να τονιστεί ότι το σημείο ήταν αρκετά καθαρό και έτσι πρέπει να παραμείνει, άρα αν πάτε να δείτε αυτό το μοναδικό μέρος προστατεύστε το με το δικό σας τρόπο.

Κατερίνα Βαρδακαστάνη

Related

What's hot? 8720758199446380834

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item