Αυτό έλειπε...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ  Ένας τηλεορασάκιας θα μιλήσει για τηλεόραση. Ατελείωτες ώρες της ζωής μου έχω περάσει μπροστά στο «...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Ένας τηλεορασάκιας θα μιλήσει για τηλεόραση. Ατελείωτες ώρες της ζωής μου έχω περάσει μπροστά στο «χαζοκούτι» και άλλες τόσες να διαβάζω για αυτό λόγω σπουδών. Μου άρεσε η τηλεόραση. Δε μου αρέσει πια. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Άλλαξε. Υποβαθμίστηκε. Συρρικνώθηκε. Δε θα πω ξευτελίστηκε, γιατί αυτό το έκανε ανέκαθεν, αλλά κάποτε ήταν κάπως cult και χαριτωμένο ως ένα σημείο.

Οι εκπομπές της Σίας Λιαροπούλου, της Αννίτας Πάνια αργότερα, της Τατιάνας Στεφανίδου και της Χριστίνας Λαμπίρη γαλούχησαν γενιές και γενιές σε ένα τύπο τηλεόρασης «κίτρινο» και μικροπρεπές, που όμως κάποιες φορές έστω και με έναν εντελώς λάθος τρόπο, προσέφερε γέλιο σε ένα μεγάλος μέρος των τηλεθεατών. Τα χρόνια πέρασαν, οι εκπομπές αυτές μειώθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τα πρωϊνάδικα, τουλάχιστον στο κομμάτι του κουτσομπολιού. Η κρίση έφερε περικοπές, κανάλια μείωσαν τα μπάτζετ και άλλα έκλεισαν τελείως. Η ελληνική τηλεόραση, καλώς ή κακώς δε θα είναι ποτέ όπως παλιά.

Με τον καιρό και λόγω της λιγότερης έκθεσης τους στα μέσα, πολλοί celebrities επέλεξαν την οδό της διαμάχης σαν ένα εύκολο είδος διαφήμισης. Άλλωστε είναι γνωστό πως δυσφήμιση είναι η καλύτερη διαφήμιση σε κάτι τέτοια. Οι κόντρες αυτές υπήρξαν ένα ευχάριστο διάλειμμα στις ανιαρές ζωές των τηλεθεατών, αλλά με τον καιρό κούρασαν και έφθειραν τη σχέση των προσώπων αυτών με το κοινό.

Τις μέρες αυτές έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα ανάμεσα στον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Προσωπικά θεωρώ πως τέτοιες κόντρες, ανάμεσα σε τέτοιου επιπέδου ανθρώπους, με αντικείμενο σαν το συγκεκριμένο ΛΕΙΠΟΥΝ. Για μένα ο Σερραίος ηθοποιός-σεναριογράφος-παρουσιαστής, είναι από τους πιο ποιοτικούς ανθρώπους του χώρου. Ένας άνθρωπος με αστείρευτες γνώσεις, πηγαίο ταλέντο και σκαι εξαιρετικές αξίες, που έχει παραδώσει μαθήματα σε όποιο χώρο κι αν καταπιάστηκε. Η τοποθέτησή του απέναντι στον νεαρό που τραγούδησε για το bullying στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» δίχασε το κοινό και παράλληλα… τσίγκλησε τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 πλέον, εκφράστηκε ξεκάθαρα απέναντι στην στάση του Καπουτζίδη θεωρώντας λάθος τον τρόπο και τον χώρο της συγκεκριμένης τοποθέτησης. Ακόμα περισσότερο ενοχλήθηκε από το ότι ο άνθρωπος που μίλησε για το κοινωνικό αυτό φαινόμενο, έχει υπάρξει στην απέναντι όχθη, διαπράττοντας έναν τύπο bullying μέσω της κυριαρχίας του παλαιότερα στο MEGA. Ίσως να έχει δίκιο ο ένας, ίσως να έχει ο άλλος. Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Αλλά για μένα το ζητούμενο δεν είναι αυτό.

Σε μία κοινωνία και μία τηλεόραση (που αποτελεί μικρογραφία της) που βασιλεύει το ευτελές, το εύπεπτο, το εύκολο, το μίζερο και το τιποτένιο η σύγκρουση δύο τέτοιων ανθρώπων μόνο καλό μπορεί να φέρει. Μπορεί ο Ουγγαρέζος να έχει κάνει επιλογές που να του έχουν προσάψει την ταμπέλα του χιουμορίστα πανελίστα και του βοηθητικού παρουσιαστή, αλλά πρόκειται για ένα παιδί με γνώσεις και σπουδές ελάχιστων. Απόφοιτος του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο LSE σε ένα πρωϊνάδικο δύσκολα συναντάς.

Δύο άριστοι χειριστές του λόγου, με ορθή σκέψη, συγκρούονται πάνω σε ένα φλέγον ζήτημα. Μπορεί ο Ουγγαρέζος να βγάζει κόμπλεξ και ο Καπουτζίδης να είναι «θεατράλε». Μπορεί ο Καπουτζίδης να είναι μία όαση μέσα στον κόσμο της τηλεόρασης και η καθολική αποδοχή του ταλέντου και της ποιότητάς του να ενοχλεί. Στην παρούσα φάση δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν ποιος έχει δίκιο, αλλά το ότι αυτοί οι άνθρωποι με αυτό το γνωστικό υπόβαθρο, κάνουν την συγκεκριμένη περίοδο, μία δημόσια συζήτηση για ένα ζήτημα που… καίει και όχι για το αν φάνηκε η όχι το εσώρουχο κάποιας ψευτοσελέμπριτι.

Υ.Γ Ο Καπουτζίδης για μένα είναι ένα άνθρωπος πρότυπο. Μια επιτομή της τελειότητας. Κινητή εγκυκλοπαίδεια, ορθολογιστής, υπέρμετρα ταλαντούχους, διανοητικά ανώτερος και άψογος χειριστής του λόγου. Με μία λέξη ΠΡΟΤΥΠΟ.

Άγγελος Ανδριόπουλος

Related

What's hot? 1309650362753625933

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item