Είναι τόσο εύκολο...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Τους stars/celebrity/διάσημους και όπως θέλετε πείτε τους δεν τους αποθεώνει η κατάσταση. Τους αποθεώνει ο...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Τους stars/celebrity/διάσημους και όπως θέλετε πείτε τους δεν τους αποθεώνει η κατάσταση. Τους αποθεώνει ο ίδιος ο κόσμος. Εσύ, εγώ, όλοι μας. Εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε ένα δημόσιο πρόσωπο να αισθάνεται ότι είναι κάποιος (όχι πάντα με την αρνητική έννοια) και να αποκτά έτσι ισχύ κι επιρροή στο κοινό. Είναι κάτι στο οποίο όλοι έχουμε πέσει "θύμα" πολλάκις.

Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που μου έδωσε το χέρι του έξω από το Grand Hotel της Στοκχόλμης ο κιθαρίστας των U2, The Edge, που από μικρό παιδάκι έβλεπα κι άκουγα. Έμεινα άφωνος, για μερικά λεπτά απλά "ταξίδευα" με ένα χαζό χαμόγελο λες και έγινε κάτι το συνταρακτικό. Στην πραγματικότητα ήταν μία χειραψία με έναν άλλον άνθρωπο (τι πιο φυσιολογικό;) ο οποίος είναι γήινος όπως όλοι μας. Η εξιδανίκευση όμως που αυτομάτως κάνουμε στα δημόσια πρόσωπα τούς δίνει μία ιδιαίτερη δυναμική, την οποία οφείλουν από εκεί και πέρα οι ίδιοι να διαχειρίζονται σωστά.

Το να γίνεις αρεστός στον κόσμο όταν είσαι διάσημος δεν μου φαντάζει κάτι δύσκολο. Είναι πάρα πολύ απλό. Αρκεί να κάνεις μία κίνηση, απλή, που δεν κοστίζει. Ο κόσμος δεν έχει απαίτηση να τον κάνεις παρέα. Σε χρειάζεται μονάχα τρία-τέσσερα δευτερόλεπτα για να του προσφέρεις μία στιγμή που θα θυμάται για όλη του τη ζωή.

Αυτό ακριβώς έκανε χθες ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της Γιουβέντους στο "Όλντ Τράφορντ" απέναντι στην παλιά του ομάδα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φίλος των Βρετανών βούτηξε στον αγωνιστικό χώρο με κινητό ανά χείρας για να κυνηγήσει μία selfie με τον Πορτογάλο star. Οι άνθρωποι ασφαλείας τον πήραν βεβαίως στο κυνήγι και την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει, του έπεσε το κινητό. Μόλις τον έπιασαν οι σεκιουριτάδες, πήγε προς το μέρος του ο Ρονάλντο και μαζεύοντας το πεσμένο του κινητό από κάτω πήγε και έβγαλε ο ίδιος selfie με τον νεαρό οπαδό που πραγματικά δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που ζούσε.

Πόσο δύσκολο ήταν σαν κίνηση; Καθόλου! Και το αποτέλεσμα; Αξίζει σαν χρυσός!

Θεωρώ ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν (στο βαθμό που πρέπει φυσικά και χωρίς να δίνουν δικαιώματα και πολλά-πολλά) να αναγνωρίζουν ότι η φήμη, τα χρήματα και η χλιδάτη ζωή τους είναι απόρροια της αγάπης του κόσμου. Χωρίς εκείνον, όλοι θα ήταν ένα μηδενικό. Έχουν την υποχρέωση αυτόν τον κόσμο να τον ευχαριστούν. Με τέτοιες, απλοϊκές κινήσεις.

Αν ο χθεσινός φίλαθλος αγαπούσε μία φορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, από χθες το βράδυ τον αγαπάει εκατό. Με μία και μόνο κίνηση. Είναι τόσο εύκολο...

Γιατί κι εμένα, αν εκείνη την ημέρα ο Edge με είχε αγνοήσει, σίγουρα θα ήταν κάτι που θα το θυμόμουν για πάντα με την αρνητική έννοια.

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 773559011848959791

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item