Ερωτεύτηκα το λάθος άτομο...

Είναι μία ερώτηση η οποία προκαλεί απορία και στεναχώρια στους περισσότερους από εμάς: γιατί ερωτεύτηκα το λάθος άτομο; Υπάρχει άραγε ...


Είναι μία ερώτηση η οποία προκαλεί απορία και στεναχώρια στους περισσότερους από εμάς: γιατί ερωτεύτηκα το λάθος άτομο; Υπάρχει άραγε μία απάντηση για αυτό το τόσο σημαντικό ερώτημα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι σίγουρα κάποιες στιγμές στη ζωή μας έχουμε ερωτευτεί είτε ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονταν, είτε ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν ικανοί να μας προσφέρουν όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Και ενώ αισθανόμαστε πληγωμένοι από τον έρωτα, η αλήθεια είναι πως μας έχει πληγώσει η επιλογή του λάθος ανθρώπου.

Η αλήθεια είναι πως όταν αισθανθούμε πως ένας άνθρωπος δεν είναι "κατάλληλος" για εμάς, τότε αισθανόμαστε ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη να τον διορθώσουμε και να τον πείσουμε πως είμαστε άξιοι σύντροφοι, επειδή υποσυνείδητα δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως κάναμε μία λάθος επιλογή. Επειδή εκείνη τη στιγμή μας πιάνει η μανία μας να διορθώσουμε τα "κακώς κείμενα", ακόμα και αν κάνουμε εκπτώσεις στον ίδιο τον εαυτό μας.

Δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι με κανέναν άνθρωπο, αν δεν αγαπήσουμε πρώτα από όλα τον ίδιο τον εαυτό μας. Μόνο όταν καταλάβουμε πόσο αξίζουμε, τότε θα αντιληφθούμε πως δεν αξίζει να σπαταλάμε τις ώρες μας, το χαμόγελό μας, τη διάθεσή μας για ανθρώπους και για καταστάσεις που δε μας αξίζουν.

Αναμφίβολα, είναι υπέροχο να ερωτευτείς. Αρκεί να είναι με το σωστό τρόπο και το σωστό πρόσωπο.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Related

What's hot? 2592458338087276572

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item