Citizens' App: Η Ευρώπη στο χέρι μας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Την Ευρώπη στην… παλάμη του χεριού μας φέρνει η νέα εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Cit...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την Ευρώπη στην… παλάμη του χεριού μας φέρνει η νέα εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Citizens’ App που, απευθυνόμενη στους χρήστες των κινητών τηλεφώνων, στόχο έχει να ενημερώσει τους πολίτες για τα έργα, τις πρωτοβουλίες αλλά και τα σχέδια της ΕΕ σε πλήθος τομέων και θεματικών. 

Εύκολη στη χρήση, γρήγορη στην περιήγηση και με ένα σχεδιασμό υψηλής αισθητικής που ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση, η εφαρμογή αποτελεί ήδη ένα σημαντικό εργαλείο τόσο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και της Ένωσης γενικότερα ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου. 

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που διακρίνει κάποιος αμέσως μόλις κατεβάσει και αρχίσει να "τρέχει" το Citizens’ App είναι τα 4 βασικά μέρη που το αποτελούν. 

"Σε πρώτο πλάνο" δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο παρά θέματα επικαιρότητας που απασχολούν το ΕΚ, τα οποία περιλαμβάνουν από νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία των καταναλωτών και τα τελευταία νέα στον τομέα της καθαρής ενέργειας μέχρι διαγωνισμούς στα social media. 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα "Η Ευρώπη και εγώ" όπου ο χρήστης μπορεί χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φίλτρα στη γλώσσα του να πλοηγηθεί εύκολα και γρήγορα σε πλήθος πληροφοριών που έχουν ως επίκεντρο την καθημερινότητά του όπως και να ενημερωθεί για τάσεις στην Ευρώπη σε τομείς όπως η ψηφιακή οικονομία, η τεχνολογία και η κοινωνική πολιτική. Πολύ έξυπνη, επίσης, βρήκαμε τόσο ως προς τη σύλληψη όσο και ως προς το περιεχόμενο την υποκατηγορία "Ιστορίες πολιτών" όπου πολίτες από διάφορα κράτη-μέλη της ΕΕ εξηγούν τι νοηματοδοτεί η Ευρώπη για εκείνους μέσα από προσωπικές τους εμπειρίες. 

Η ενημέρωση για εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ανά περιφερειακή ενότητα και ανά κράτος-μέλος είναι άλλο ένα χρήσιμο πεδίο της εφαρμογής που βοηθά έμπρακτα και σε πραγματικό χρόνο το χρήστη να εντοπίζει events, συζητήσεις και παρουσιάσεις για τα ευρωπαϊκά θέματα στη χώρα του ακόμη και στην περιοχή του. 

Τέλος, αξιόλογη έκταση καταλαμβάνει η ενότητα "Θέματα" όπου ο πολίτης μπορεί να βρει ταξινομημένες ανά φακέλους δεκάδες θεματικές όπως η οικονομία, η υγεία, η απασχόληση, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κλικάροντας μέσα στον κάθε φάκελο, με το εύρος των δυνατοτήτων που εξασφαλίζει η επιλογή της γλώσσας αλλά και της τοποθεσίας, ο χρήστης ενημερώνεται συνολικά μέσω νέων, ειδήσεων, αρθρών και εκθέσεων του ΕΚ για ιδέες, νομοθετικές πρωτοβουλίες και τάσεις. 

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, η πλούσια θεματική σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που παρέχει η εφαρμογή όπως η πρόσθεση εκδηλώσεων στον προσωπικό λογαριασμό, η αξιολόγηση των πρωτοβουλιών μέσω της επιλογής αλληλεπίδρασης αλλά και η ευκολία με την οποία ο χρήστης μπορεί να διαμοιράσει το περιεχόμενο στα social media, καθιστούν το Citizens’ App ένα καινοτόμο και διαρκώς εξελίξιμο project του ΕΚ. Μία εφαρμογή η οποία εισάγει δυναμικά τόσο τους Ευρωπαίους πολίτες όσο και την ίδια την ΕΕ στο πεδίο της ψηφιακής ενημέρωσης με όρους υψηλής αξιοπιστίας και ευελιξίας. Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Σύνδεσμοι


 
Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος
Email: jskpapadopoulos@gmail.com

Related

What's hot? 971322430889848672

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item