Δέκα λεπτά υπομονή, βρε παιδιά!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Βρέθηκα χθες το βράδυ σε πλοίο με αφετηρία το Ηράκλειο της Κρήτης και με προορισμό τον Πειραιά, σε ένα επι...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Βρέθηκα χθες το βράδυ σε πλοίο με αφετηρία το Ηράκλειο της Κρήτης και με προορισμό τον Πειραιά, σε ένα επικείμενο ολονύκτιο ταξίδι. Η ώρα αναχώρησης, 21:00, έμελλε να είναι και ώρα αιχμής για τους ποδοσφαιρόφιλους και πόσο μάλλον για τους φίλους του ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μόλις κατακτήσει και μαθηματικά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και όλοι "διψόυσαν" για την μεγάλη φιέστα.

Σαλπάροντας για τον Πειραιά, το προσωπικό του πλοίου άλλαξε το πρόγραμμα σε όλες τις τηλεοράσεις, όπως ήταν υποχρεωμένο να κάνει, και για περίπου ένα τέταρτο αυτό που βλέπαμε δεν ήταν φυσικά η φιέστα του ΠΑΟΚ, αλλά τα μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση που υπάρξει έκτακτη ανάγκη στη διάρκεια του ταξιδιού. Παράλληλα, άνθρωποι του πληρώματος σε όλους τους διαδρόμους έκαναν το δικό τους tutorial για τον τρόπο με τον οποίο φοράμε τα σωσίβια, τι περιέχουν αυτά και πώς πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση εγκατάλειψης.

Κατανοώ σε πολύ μεγάλο βαθμό την θέληση του κόσμου να δει τη φιέστα, αλλά αυτό που είδα στο σαλονάκι του πλοίου πραγματικά με ξεπέρασε. Άνθρωποι κάθε ηλικίας να μην ασχολούνται επ' ουδενί με τις οδηγίες του πληρώματος και να παραπονιούνται είτε με φωνές επί προσωπικού είτε με παρακλήσεις είτε με προκλητικές ειρωνείες για το ότι στις τηλεοράσεις μας έδειχναν πώς θα σωθούμε αν βουλιάξουμε και όχι Nova.

Σαφώς και δεν είναι η πρώτη φορά που συνάντησα κάτι τέτοιο. Ελάχιστοι ασχολούνται πραγματικά με τα μέτρα ασφαλείας με τη νοοτροπία του "ωχαδερφισμού" και του "σιγά μην βουλιάξουμε". Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και σε περίπτωση που δεν θέλει να παρακολουθήσει, ας μην το κάνει. Δεν έχουν σε καμία περίπτωση όμως το δικαίωμα να δημιουργούν πρόβλημα και... λίστα παραπόνων στο πλήρωμα για κάτι που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και παράλληλα να ειρωνεύονται επί της ουσίας τους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να ακούσουν.

Δεν έχω να πω πολλά. Ούτε μπορώ να πω ότι με εκπλήσσει, αναλογιζόμενος την κοινωνία στην οποία ζούμε. Απλώς να θυμίσω ότι αν κάτι γινόταν χθες βράδυ, δεν θα μας έσωζε ούτε ο Μπίσεσβαρ, ούτε ο Βιερίνια, ούτε ο Σαββίδης. Θα μας έσωζαν οι άνθρωποι που μας έδειχναν πώς να φοράμε τα σωσίβιά μας.

Η υπομονή είναι πράγματι αρετή και ο Έλληνας δεν την έχει, ούτε καν για 10 λεπτά. Διότι δυστυχώς δεν σέβεται καν τον ίδιο του τον εαυτό. Καλή Μεγαλοβδομάδα σε όλους!

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 6611315218222978449

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item