Νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε η τοπική κοινωνία για το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, αφού ήδη οι συμμετοχές κλ...


Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε η τοπική κοινωνία για το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, αφού ήδη οι συμμετοχές κλείσανε για τα περισσότερα σεμινάρια. Βεβαίως, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα να δηλώνουν συμμετοχή, καθώς υπάρχει μία λίστα επιλαχόντων σε περίπτωση ακυρώσεων. 

Αρκετές θέσεις υπάρχουν ακόμα για την Εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου, ημέρα Έναρξης του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ - το ακριβές περιεχόμενο της οποίας θα ανακοινωθεί προσεχώς - και λιγότερες για το σεμινάριο Συντήρησης Αρχαιοτήτων, που θα γίνει στο Καστέλο και στον Προμαχώνα της Αγ. Αικατερίνης, στις 15 του Μάη, από τους συντηρητές αρχαιοτήτων του υπουργείου πολιτισμού, Νεκταρία Δασακλή και Σωτήρη Πατατούκο. 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 

Στο σεμινάριο για την Ιστορική Αναβίωση που θα παρουσιάσει η Άννα Αχιολά, στις 6 Απριλίου, θα συμμετέχει εκτάκτως ως φιλοξενούμενος ομιλητής, ο εκπαιδευτής στη βιωματική αρχαιολογία, Frank Kock, που θα ξεναγήσει διαδικτυακά τους εκπαιδευόμενους στους χώρους του Κέντρου Ιστορικής Εμπειρίας Roter Hahn, στο Λίμπεκ της Γερμανίας. 

Το «Μεσαιωνικό Ρόδο», διοργανωτής του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος, έχει από διετίας υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το εν λόγω Κέντρο, με σκοπό την πραγματοποίηση κοινών δράσεων στο μέλλον. Πρόκειται για ένα ίδρυμα όπου μπορεί να μάθει κανείς την ιστορία και να την βιώσει, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα που εστιάζουν στη ζωή, το έργο και τις συνθήκες διαβίωσης των απλών ανθρώπων, από τον πρώιμο έως και τον ώριμο μεσαίωνα. Κέντρο Ιστορικής Εμπειρίας Roter Hahn, στο Luebeck της Γερμανίας. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Για όσους επιθυμούν ακόμα να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να στείλουν στο: edu@medievalfestival.gr τα στοιχεία: ονομ/μο, ηλικία, τηλέφωνο και ιδιότητα, με σημείωση στο θέμα: "Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα" και να δηλώσουν την ενότητα που τους ενδιαφέρει (Συντήρηση Αρχαιοτήτων ή Εσπερίδα του Φεστιβάλ ή λίστα επιλαχόντων). Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του συλλόγου: www.facebook.com/groups/medievalrose 

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ 

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος, που θα ολοκληρωθεί με την έναρξη του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί και μία θεματική ξενάγηση που θα αφορά τη γνωριμία με την περιοχή του Μπούργκου της Ρόδου. Η αρχική ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί στο διαδίκτυο έχει αλλάξει, καθώς συνέπιπτε με το Μαραθώνιο Ρόδου και η νέα ημερομηνία είναι η 13η Απριλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:30. Περισσότερα για το περιεχόμενο της ξενάγησης θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 

To επιμορφωτικό πρόγραμμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, πραγματοποιείται Υπό την Αιγίδα του ΚΕΚ Γεννηματάς και την ανιδιοτελή προσφορά όλων των εκπαιδευτών, τους οποίους ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» ευχαριστεί θερμά!

Related

What's hot? 7497004675839686098

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item