Όπυ Ζούνη: "Σε Πρώτο Πρόσωπο"

Το Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει εγκαινιάσει την έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο». ...


Το Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει εγκαινιάσει την έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο».

Το έργο της Όπυς Ζούνη αποτελεί γνήσια έκφραση της γεωμετρικής αφαίρεσης, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της Ιστορίας της Τέχνης στη χώρα μας. Η έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο» φιλοδοξεί να παρουσιάσει επιλεγμένα έργα της καλλιτέχνιδας, τα οποία ερμηνεύονται με τα ίδια της τα λόγια, έτσι όπως αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύπλευρης ζωής της.

Το έργο της παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και μάλιστα στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορία της θεμελίωσης της γνώσης και της έρευνας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η έρευνα και η μελέτη αποτελούν αναπόσπαστα κεφάλαια στην εξέλιξη του έργου της Όπυς Ζούνη, καθώς κάθε δημιουργία της ήταν το αποτέλεσμα βαθιάς παρατήρησης του χώρου και φιλοσοφικής γνώσης του γίγνεσθαι.

Με την έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο», ο επισκέπτης «βιώνει» τα εικαστικά της έργα μέσα από τη σκέψη και τα λόγια της ίδιας τη δημιουργού, χωρίς ενδιάμεσες παρεμβολές. Με αυτόν τον τρόπο τονίζεται και η αντιστοιχία των λόγων της με το έργο της, καθώς τα κείμενά της αποτελούν μια παρακαταθήκη παράλληλη με το εικαστικό της έργο.

Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Θόλου 5, Πλάκα, Αθήνα
Τηλ.: 210 3689502-10 Fax: 210 3689501

Email: museum@uoa.gr  www.historymuseum.uoa.gr

Ωράριο:
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-15:00
Πρώτη Κυριακή κάθε μήνα: 11:00-15:00

Related

Πολιτισμός & Διασκέδαση 7701235566874329079

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item