Παρέμβαση Παπαδημούλη για την τουρκική εισβολή στη Συρία

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, έλα...


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, έλαβε το λόγο σήμερα με τη διαδικασία catch-the-eye στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα «Συνέπειες της Τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Βόρεια Συρία».

Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε ο Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, και προς το Συμβούλιο που εκπροσώπησε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας Τίτι Τουπουράινεν, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής: 

«Ευχαριστώ κα Πρόεδρε. Λόγια, λόγια, λόγια! Ο Ερντογάν εισβάλλει στη Συρία, με “πράσινο φως” από τον Τραμπ, με τις πλάτες του Πούτιν, κλείνουν συμφωνίες σε βάρος του διεθνούς δικαίου και της νομιμότητας, αναθεωρείται η Συνθήκη της Λοζάνης ... και η Ε.Ε., στην πράξη, αποδεικνύεται ένας πολιτικός νάνος. Διότι, δεν αρκούν τα λόγια της καταδίκης, αλλά χρειάζονται έργα: στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις, αποτελεσματικό εμπάργκο όπλων. Υπάρχει μια ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, εδώ και μερικούς μήνες, στην οποία συνέβαλλαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Είναι ώρα να εξειδικευτεί και να εφαρμοστεί. Και αυτό, δυστυχώς, το εμποδίζουν για κυνικά οικονομικά συμφέροντα κυβερνήσεις, όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ας είμαστε ειλικρινείς!» 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Related

Τουρκία 8717695349129338333

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item