Παρέμβαση Ελίζας Βόζεμπεργκ για τις απειλές Ερντογάν

Με αφορμή τις νέες απειλές του Τούρκου Προέδρου ότι πρόκειται να κατακλύσει την Ευρώπη με 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες, η ευρωβουλευτ...



Με αφορμή τις νέες απειλές του Τούρκου Προέδρου ότι πρόκειται να κατακλύσει την Ευρώπη με 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας και υπεύθυνη του φακέλου για το προσφυγικό, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν. 

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής εκφράζει την έντονη ανησυχία της, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις με τις αθρόες αφίξεις αλλοδαπών στα ελληνικά νησιά, αποκαλύπτουν τις πραγματικές διαθέσεις της Τουρκίας, που η Ευρώπη οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βόζεμπεργκ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιδράσει άμεσα, να αξιολογήσει τον κίνδυνο και να εξετάσει το ενδεχόμενο εναλλακτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης των τουρκικών απειλών. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της ευρωβουλευτού: 


«Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε απειλητικά για ακόμη μία φορά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα ανοίξει το δρόμο σε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες που πρόκεται να κατακλύσουν την Ευρώπη. 


Με αφορμή τις επικρίσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την τουρκική εισβολή στη Βορειοανατολική Συρία, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν δίστασε επιπλέον να ισχυριστεί ότι δεν έχει λάβει χρηματική βοήθεια από την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί στα τουρκικά εδάφη ενώ αντίθετα έχει ξοδέψει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια. 


Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, γεγονός που συνηγορεί υπέρ της σοβαρότητας των τουρκικών απειλών και δημιουργεί βάσιμες ανησυχίες υλοποίησής τους. 


Δεδομένου ότι συνεχίζονται οι επαφές Ε.Ε - Τουρκίας σε θεσμικό επίπεδο με σκοπό της ενδυνάμωση της Κοινής Δήλωσης για το προσφυγικό, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης και της αποτροπής των παράτυπων αναχωρήσεων μεταναστών από την Τουρκία καθώς και της συνεργασίας με την Ελλάδα γι’αυτό το ζήτημα, ερωτάται η Επιτροπή: 


- Εξακολουθεί να θεωρεί την Τουρκία αξιόπιστο εταίρο για τη διαχείριση του προσφυγικού, κατόπιν των ανωτέρω απειλητικών δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου; 


- Πώς πρόκειται να αντιδράσει στη στάση αυτή της Τουρκίας; Διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η Τουρκία δεν συνεργαστεί και υλοποιήσει τις απειλές της;».

Related

What's hot? 2807548990604568684

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item