Προοδευτική Συμμαχία: "Η Κομισιόν να δεσμευτεί για κοινωνική δικαιοσύνη και κλιματική αλλαγή"

Σε κοινή ανακοίνωση 14 σημείων , με αφορμή την ακρόαση των υποψήφιων Επιτρόπων για τις επιτροπές της Κομισιόν, προχώρησαν 17 ευρωβουλευτ...

Σε κοινή ανακοίνωση 14 σημείων, με αφορμή την ακρόαση των υποψήφιων Επιτρόπων για τις επιτροπές της Κομισιόν, προχώρησαν 17 ευρωβουλευτές από τρεις Πολιτικές Ομάδες -Ευρωομάδα της Αριστεράς, Σοσιαλιστές, Πράσινοι- που έχουν δραστηριοποιηθεί για την ανασύσταση και διεύρυνση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (Progressive Caucus) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Σε αυτή, οι ευρωβουλευτές ζητούν, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης από ένα νέο «Πράσινο Σύμφωνο», με στόχο την εγγύηση του δικαιώματος για υγιές περιβάλλον, «εφαρμογή, στην πράξη, της συμφωνίας του Παρισιού», αλλά και μια γενικότερη «θεμελιώδη αλλαγή πολιτικής» στο μεταναστευτικό, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία των εργαζομένων από την «Uber-οποίηση» των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. 

Οι ευρωβουλευτές: Δημήτρης Παπαδημούλης (Ελλάδα, GUE/NGL), Jude Kirton-Darling (Ηνωμένο Βασίλειο, S&D), Ernest Urtasun (Ισπανία, Greens/EFA), Emmanuel Maurel (Γαλλία, GUE/NGL), Gabriele Bischoff (Γερμανία, S&D), Benoit Biteau (Γαλλία, Greens/EFA), Raphael Glucksmann (Γαλλία, S&D), Damien Careme (Γαλλία, Greens/EFA), Manon Aubry (Γαλλία, S&D), Delara Burkhardt (Γερμανία, S&D), Helmut Scholz (Γερμανία, GUE/NGL), Joachim Schuster (Γερμανία, S&D), Πέτρος Κόκκαλης (Ελλάδα, GUE/NGL), Maria Arena (Βέλγιο ,S&D), Στέλιος Κούλογλου (Ελλάδα, GUE/NGL), «καλούν τη μελλοντική Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποδείξει τις θέσεις της σε 14 σημεία που θεωρούν ότι είναι τα πιο κρίσιμα». 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Προοδευτικής Συμμαχίας: 

«Εμείς, οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουμε στην Προοδευτική Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλούμε τη μελλοντική Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποδείξει τις θέσεις της σε 14 σημεία που εμείς θεωρούμε ότι είναι τα πιο κρίσιμα. 
Ζητάμε να δώσουμε στους πολίτες τις απαντήσεις που περιμένουν. 
Ζητούμε δεσμεύσεις για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και επειγουσών ενεργειών για το κλίμα. 

Εμείς, τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας, ζητάμε ισχυρές εγγυήσεις για αυτά τα 14 σημεία, για μια παραδειγματική αλλαγή θεμελιώδους πολιτικής: 
 • Σταδιακή εξάλειψη της εξάρτησης από ορυκτές πηγές ενέργειας στην Ευρώπη. 
 • Επένδυση σε ένα μαζικό σχέδιο κατάρτισης και προετοιμασίας των εργαζομένων για την οικολογική στροφή και την προώθηση δίκαιης μετάβασης σε αυτή. 
 • Εγγύηση του δικαιώματος για υγιές περιβάλλον, με ταυτόχρονη απαγόρευση της χρήσης χημικών προϊόντων στη γεωργία. 
 • Υλοποίηση του συντονισμού της κοινωνικής ασφάλισης στην Ευρώπη, με δημιουργία ενός δίκαιου ευρωπαϊκού συστήματος στην αγορά εργασίας. 
 • Διασφάλιση της εφαρμογής στην πράξη της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ΕΕ. 
 • · Επέκταση της εντολής της ευρωπαϊκής εισαγγελικής αρχής, με την προσθήκη περιβαλλοντικών εγκλημάτων. 
 • Επιβολή πολύ αυστηρών κυρώσεων για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 
 • Διαβεβαίωση ότι η εμπορική και επενδυτική πολιτική θα στοχεύει στη διάδοση φιλόδοξων κοινωνικών, περιβαλλοντικών και ανθρωπίνων προτύπων στις πολυμερείς εμπορικές δομές. · Ενίσχυση της προστασίας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και γεωργίας, μέσω της καθιέρωσης του fair trade. 
 • Προστασία των εργαζομένων από την «Uber-οποίηση» των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. · Πρόταση για τη σύναψη ενός Συμφώνου Bιωσιμότητας, το οποίο θα αντικαταστήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 
 • Υπεράσπιση και υποστήριξη μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση, βασισμένη στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό, στο πλαίσιο μιας λεπτομερούς αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου. 
 • Προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων στην εργασία και σε όλες τις πτυχές της ζωής. 
 • Δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συνεδρίου για τη συλλογική ασφάλεια και ειρήνη. 
Υπογράφουν οι Ευρωβουλευτές: 
Δημήτρης Παπαδημούλης (Ελλάδα, GUE/NGL) 
Jude Kirton-Darling (Ηνωμένο Βασίλειο, S&D) 
Ernest Urtasun (Ισπανία, Greens/EFA) 
Raphael Glucksmann (Γαλλία, S&D) 
Saskia Bricmont (Greens) 
Emmanuel Maurel (Γαλλία, GUE/NGL) 
Damien Careme (Γαλλία, Greens/EFA) 
Manon Aubry (Γαλλία, S&D) 
Gabriele Bischoff (Γερμανία, S&D) 
Maria Arena (Βέλγιο, S&D) Helmut Scholz (Γερμανία, GUE/NGL) 
Maria Noichl (Γερμανία, S&D) 
Delara Burkhardt (Γερμανία, S&D) 
Πέτρος Κόκκαλης (Ελλάδα, GUE/NGL) 
Joachim Schuster (Γερμανία, S&D) 
Στέλιος Κούλογλου (Ελλάδα, GUE/NGL) Julie Ward (Αγγλία, S&D).

Related

What's hot? 1043024882658437658

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item