"Το τέλος του Έρωτα" στο Θέατρο Δεκατέσσερα

"Ο Αλμπέρ Καμύ έγραψε πως το μόνο σοβαρό ερώτημα είναι τo αν πρέπει ν’ αυτοκτονείς ή όχι. O Tομ Ρόμπινς έγραψε πως το μόνο σοβαρό...


"Ο Αλμπέρ Καμύ έγραψε πως το μόνο σοβαρό ερώτημα είναι τo αν πρέπει ν’ αυτοκτονείς ή όχι. O Tομ Ρόμπινς έγραψε πως το μόνο σοβαρό ερώτημα είναι αν ο χρόνος έχει αρχή και τέλος. Το μόνο σοβαρό ερώτημα εντέλει είναι: Ποιός μπορεί να κάνει την αγάπη παντοτινή; 
Απάντησέ μου σε αυτό και θα σου πω αν αξίζει να αυτοκτονήσεις ή όχι. Απάντησε μου σε αυτό και θα σε καθησυχάσω για την αρχή και το τέλος του χρόνου." (Απόφθεγμα από τον τρυποκάρυδο του Τομ Ρόμπινς) 

Ο Γάλλος συγγραφέας και χορογράφος Pascal Rambert παρουσιάσε το έργο του "Το τέλος του Έρωτα" πρώτη φορά το 2011, στο φεστιβάλ της Avignon, γνωρίζοντας έκτοτε διεθνή επιτυχία. Μέχρι το 2018 το έργο του έχει παιχτεί πάνω απο 180 φορές στην Γαλλία και στο εξωτερικό, κατακτώντας σημαντικές βραβεύσεις (βραβείο κοινού, βραβείο καλύτερου σύγχρονου Γαλλικού θεατρικού έργου από την Syndicat de la Critique, βραβείο Λογοτεχνίας από το French Centre national du théâtre κ. α). 

Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Σταν και η Όντρεϊ, συναντιούνται για να δώσουν τέλος στη σχέση τους. Έχοντας ως όπλο τους τον λόγο, ο οποίος εκτοξεύεται παραληρηματικά και προσγειώνεται ανελέητα στα σώματά τους, κατακερματίζουν ο ένας τον άλλον, οικοδομώντας μιαν “αστική” τραγωδία. Είναι μια ακτινογραφία λόγου και σώματος, το χρονικό ενός χωρισμού σε απευθείας μετάδοση, Είναι η δολοφονία του John Lennon από το ρεβόλβερ του Mark David Chapman, μπροστά απο το Dakota Building. Γιατί ίσως αυτή είναι η αναπόδραστη μοίρα του έρωτα. Να δολοφονείται εν ψυχρώ, εκεί που δεν το περιμέναμε. Ξανά και ξανά. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Καννελόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Μουσική Επιμέλεια και Live Επί Σκηνής : Moa Bones
Φωτισμοί: Τζάνος Μάζης Φωτογραφίες: Ανδρέας Κανελλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Κατσαμάνη, Νεφέλη Τουλιάτου

Δημόσιες Σχέσεις/Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Ερμηνεία: Θωμάς Καζάσης, Φένια Σχοινά

Πληροφορίες Παράστασης 

Παραστάσεις Από Πέμπτη 17 Οκτωβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:15
Τιμές εισιτηρίων Γενική Είσοδος: 12€ Μειωμένο: 8€ Ατέλειες: 5€
Προπώληση εισιτηρίων Viva.gr

Related

Πολιτισμός & Διασκέδαση 1719445062381754656

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item