Επίσκεψη Κώστα Αρβανίτη και Miguel Urbán Crespo στο ΚΥΤ της Μόριας

Σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, βρέθηκε στη Μόρια με τον Miguel Urb...


Σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, βρέθηκε στη Μόρια με τον Miguel Urbán Crespo, ευρωβουλευτή των Podemos, ως επίσημη αντιπροσωπεία της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL και της -αρμόδιας για θέματα μεταναστευτικού- επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), της οποίας είναι μέλη. Μαζί τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς (Λέσβου) και Γιώργος Ψυχογιός (Κορινθίας, αναπλ. Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής). 

Περπατώντας στη δομή, είδαν από πρώτο χέρι την τραγωδία που συντελείται. Στη Μόρια αυτή τη στιγμή βρίσκονται 14.001 πρόσφυγες· αριθμός-ρεκόρ για ένα κέντρο φιλοξενίας με χωρητικότητα 3000 ατόμων. 7.000 βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός camp, σε σκηνές. Το 42% των καταγεγραμμένων προσφύγων είναι παιδιά 7-12 ετών, ενώ στον χώρο βρίσκονται 1060 ασυνόδευτα -οι προβλεπόμενες θέσεις ασυνόδευτων σε όλη την Ελλάδα είναι περί τις 1100. 

Μιλώντας με τους υπεύθυνους, οι ευρωβουλευτές πληροφορήθηκαν για την επισφάλεια και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν λόγω των αυξημένων ροών. Η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αποσυντονίσει πλήρως τις δομές και δυσχεραίνει την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν βοήθεια για την αποσυμπίεση της δομής και τη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες. 

Οι ευρωβουλευτές κατέγραψαν την κατάσταση και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα βιώματά τους στην ευρωομάδα της Αριστεράς και την επιτροπή της LIBE και να ασκήσουν πίεση στο Ε/Κ για να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση του προσφυγικού.

Related

What's hot? 8556238355479453568

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item