3ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Προοδευτικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων στις Βρυξέλλες

Το 3ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αριστερών, Οικολογικών και Προοδευτικών Δυνάμεων θα διεξαχθεί φέτος, στις Βρυξέλλες του Βελγίου, στις 8, 9 κα...


Το 3ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αριστερών, Οικολογικών και Προοδευτικών Δυνάμεων θα διεξαχθεί φέτος, στις Βρυξέλλες του Βελγίου, στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2019. Στις εργασίες του Φόρουμ θα μετάσχει ευρεία αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, τη Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, και τη Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνες από την Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη Σία Αναγνωστοπούλου, αν. τομεάρχη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, την Όλγα Αθανίτη και τον Λευτέρη Στουκογεώργο, μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, τον πρώην βουλευτή, Σπύρο Δανέλλη, τον Θοδωρή Δουλουμπέκη από τη γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας, καθώς και τη Δανάη Κολτσίδα, μέλος της ΚΕ και διευθύντρια του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς". 

Επίσης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετέχουν στις συνελεύσεις, τις συζητήσεις και τα workshops του φεμινιστικού κινήματος, της νεολαίας και των συνδικάτων. 

Την ‘’Προοδευτική Συμμαχία’’ (Progressive Caucus) του Ευρωκοινοβουλίου θα εκπροσωπήσουν, ως κεντρικοί ομιλητές, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής Ερνέστ Ούρτασουν (Πράσινοι, Ισπανία), η ευρωβουλευτής Τζούλι Γουόρντ (Σοσιαλιστές, Ηνωμένο Βασίλειο). Ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα μετάσχει εκ μέρους της ‘’Προοδευτικής Συμμαχίας” στις εναρκτήριες ομιλίες του Φόρουμ, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Κατά την διάρκεια του Φόρουμ θα λάβουν χώρα ποικίλες θεματικές «συνελεύσεις- συζητήσεις» και workshops, ενώ στο κλείσιμο του Φόρουμ θα δημοσιοποιηθεί η Διακήρυξη που θα διατυπώνει τους βασικούς στόχους του Προοδευτικού Φόρουμ, τους τρόπους συνέχισης της προσπάθειας αυτής, τις προκλήσεις για την Ευρώπη και τους τρόπους, ώστε οι προοδευτικές δυνάμεις να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που αναδύονται προς μια κοινωνική, οικολογική και δημοκρατική μετάβαση. 

Στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Αριστερών, Οικολογικών και Προοδευτικών Δυνάμεων, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών, το παρών θα δώσουν προσωπικότητες του προοδευτικού, πράσινου και αριστερού πολιτικού φάσματος από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων οι Μάρτιν Σίρντεβαν και Μανόν Ωμπρύ, συμπρόεδροι της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Φιλίπ Λαμπέρτς, συμπρόεδρος της Ευρωομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γκάμπι Τσίμερ, πρώην επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, οι Πιέρ Λοράν και Μάιτε Μόλα, Αντιπρόεδροι του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων.

Related

What's hot? 2581670330210161338

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item