Ο Ζ.Κ. Γιουνκερ για την 30η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου

Όταν οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους το φθινόπωρο του 1989, διακινδύνευσαν τη δική τους ελευθερία για να επιτύχουν ελευθερία για...


Όταν οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους το φθινόπωρο του 1989, διακινδύνευσαν τη δική τους ελευθερία για να επιτύχουν ελευθερία για όλους. Το θάρρος τους γκρέμισε τείχη, η ομόνοιά τους ενέπνευσε την Ευρώπη και τον κόσμο και η ειρηνική τους επανάσταση έγραψε ιστορία. Γιάτρεψαν αυτήν την προηγουμένως διαιρεμένη από τον πόλεμο ήπειρο και συμφιλίωσαν την ιστορία της με τη γεωγραφία της. Οι άνθρωποι έγραψαν ιστορία αντί να υπομείνουν την ιστορία. 

Έτσι, μια ολόκληρη γενιά νέων Ευρωπαίων δεν γνωρίζει σήμερα παρά μια ζωή με ειρήνη και ελευθερία—μια Ευρώπη στην οποία μπορούμε να ταξιδεύουμε, να ζούμε και να αγαπάμε πέρα από σύνορα. Και εγώ προσωπικά θα διατηρήσω την 9η Νοεμβρίου για πάντα ζωντανή στη μνήμη μου. 

Στις 9 Νοεμβρίου 1989, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και τρεις εβδομάδες σε κώμα, ξύπνησα και είδα τις εικόνες της πτώσης του Τείχους στην τηλεόραση. Ήταν ένα ανείπωτο συναίσθημα, ένα ορόσημο της παγκόσμιας πολιτικής και η αρχή μιας νέας σελίδας στη ζωή της ευρωπαϊκής μας ηπείρου και στη δική μου προσωπικά. 

Η 9η Νοεμβρίου 1989 παραμένει μια ένδοξη ευρωπαϊκή στιγμή. Και είναι συνάμα καθήκον μας σήμερα να εγγυηθούμε, με την ίδια αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι άνθρωποι τότε, μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία στην Ευρώπη.

Related

What's hot? 6594431585790031424

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item