Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν την κατάσταση των προσφύγων από τη Συρία και τα αποτελέσματα της οικονομικής ενίσχυσης πο...


Την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν την κατάσταση των προσφύγων από τη Συρία και τα αποτελέσματα της οικονομικής ενίσχυσης που παρέχει η ΕΕ στην κυβέρνηση της Τουρκίας. 

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το θέμα, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ τους. Έμφαση θα δοθεί στην Διευκόλυνση της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, η οποία συστάθηκε το 2015 για να βοηθήσει τις αρχές της Τουρκίας που συνδράμουν πρόσφυγες στο έδαφός της. Η Διευκόλυνση διαχειρίζεται πόρους ύψους 6 δισ. ευρώ, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εκταμιευθεί μέχρι το 2025. Από τα 5.6 εκατομμύρια Σύρων προσφύγων παγκόσμια, η Τουρκία φιλοξενεί σχεδόν 3.7 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). 

Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και η κατάσταση στην Ελλάδα 

Οι βουλευτές της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών θα συζητήσουν επίσης την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, δηλαδή της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των ηγετών της ΕΕ και της κυβέρνησης της Τουρκίας το Μάρτιο του 2016 για την παύση των προσφυγικών ροών προς τα νησιά της Ελλάδας. 

Πρώτα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στη συνέχεια θα μιλήσουν για τα αποτελέσματα της συμφωνίας και για την κατάσταση στα ελληνικά νησιά εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Υπηρεσίας για τη Στήριξη του Δικαιώματος Ασύλου και των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Related

What's hot? 3166385580811596069

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item