Παρέμβαση Πέτρου Κόκκαλη στο ΕΚ: "Οι κλιματικοί αγωνιστές θα αυξάνονται"

"Οι κλιματικοί αγωνιστές θα αυξάνονται όσο βαίνουν μειούμενοι οι φυσικοί πόροι. Στόχος είναι η προστασία της δυνατότητας του ανθρ...


"Οι κλιματικοί αγωνιστές θα αυξάνονται όσο βαίνουν μειούμενοι οι φυσικοί πόροι. Στόχος είναι η προστασία της δυνατότητας του ανθρώπου να ζει πάνω στον πλανήτη" δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας κι εκπρόσωπος της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, στην χθεσινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την ανακήρυξη της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και το περιβάλλον. 

Ο Πέτρος Κόκκαλης πρότεινε τη δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: "Χρειαζόμαστε μία γραμμή έκτακτης βοήθειας για παροχή νομικής βοήθειας κι έναν μηχανισμό άμεσης αντίδρασης στα περιβαλλοντικά εγκλήματα." 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε χθες ηχηρό μήνυμα προς όλη την Ευρώπη, ψηφιζοντας με 429 ψήφους υπέρ, 225 ψήφους κατά και 19 αποχές, την ανακήρυξη της κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Ζητά ακόμη από την Επιτροπή να διασφαλίσει ότι όλες οι σχετικές νομοθετικές προτάσεις και ο προϋπολογισμός είναι σε πλήρη συμφωνία με το στόχο του περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από 1,5 βαθμούς Κελσίου. 

Το ψήφισμα έρχεται λίγες ημέρες πριν τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25») που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη από τις 2 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, στην οποία θα συμμετέχει και ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. 

Σε ξεχωριστό ψήφισμα, το Κοινοβούλιο προτρέπει την ΕΕ να υποβάλει τη στρατηγική της για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή το συντομότερο δυνατό και το αργότερο έως το 2050. Οι ευρωβουλευτές καλούν επίσης την εκλεγείσα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen να συμπεριλάβει στόχο μείωσης κατά 55% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρέμβασης του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη εδώ.

Related

What's hot? 2995346501098145786

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item