Δήλωση του Προέδρου Sassoli μετά τη συνάντηση με τον ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğ...


Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu, ύστερα από αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης. 

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Sassoli δήλωσε

"Σήμερα το πρωί, είχα μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τον Mevlüt Çavuşoğlu. Επανέλαβα την έντονη καταδίκη της ΕΕ για την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η οποία υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. 

Έθεσα, επίσης, το ζήτημα των συνεχιζόμενων παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με την Κύπρο, όσον αφορά τον σεβασμό της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. 

Τόνισα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξακολουθεί να δίνει μέγιστη προσοχή στην αντιμετώπιση της τρέχουσας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης. Αυτό περιλαμβάνει πλήρη στήριξη στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές προκλήσεις όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, κατέστησα σαφές ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται άνθρωποι, οι οποίοι φεύγουν για να γλυτώσουν τον πόλεμο και τις διώξεις, για πολιτικό κέρδος ή για να ασκηθεί πίεση προς την ΕΕ. 

Και οι δύο συμφωνήσαμε ότι ο διάλογος είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση των πολλών κοινών μας προκλήσεων, όπως η μετανάστευση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας."

Related

What's hot? 4014170721602962076

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item