Επτά ταινίες χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ έλαβαν 15 διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Το Σάββατο επτά ταινίες που έλαβαν στήριξη από την ΕΕ έλαβαν 15 διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2019. Μεγάλη νικήτρ...


Το Σάββατο επτά ταινίες που έλαβαν στήριξη από την ΕΕ έλαβαν 15 διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2019.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν «Η ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, με οκτώ βραβεία, μεταξύ των οποίων καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ηθοποιού.

Οι υπόλοιπες ταινίες που διακρίθηκαν ήταν οι εξής: «Ο Μπουνιουέλ στον Λαβύρινθο με τις Χελώνες», «Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται», «Οι Άθλιοι», «Babylon Berlin», «Ψυχρός Πόλεμος» και «Πόνος και Δόξα», οι οποίες κέρδισαν βραβεία στις περισσότερες κατηγορίες, ιδίως καλύτερου ηθοποιού, καλύτερου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, καθώς και το βραβείο κοινού.

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, δήλωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος για το γεγονός ότι οι ταινίες που υποστηρίζονται άμεσα από την ΕΕ ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο ανάμεσα στις διακεκριμένες νικήτριες των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου. Αυτό ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ένας ισχυρός οπτικοακουστικός τομέας, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί μέσω του προγράμματος MEDIA της «Δημιουργικής Ευρώπης», συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου μας για ενίσχυση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής πολυμορφίας, καθώς και των κοινών μας αξιών της ελευθερίας και της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης.» 

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου τιμούν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και χωρίζονται σε 23 κατηγορίες. Το πρόγραμμα MEDIA «Δημιουργική Ευρώπη» το οποίο σχεδιάστηκε για να στηρίζει ευρωπαϊκές ταινίες και άλλους οπτικοακουστικούς κλάδους, παρέχει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη, την προώθηση και τη διανομή ευρωπαϊκών έργων εντός και εκτός Ευρώπης.

Related

What's hot? 4341399938057711838

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item