ΕΚ: "Απαράδεκτες οι προτάσεις της Φινλανδικής Προεδρίας για τον προϋπολογισμό"

Η διαπραγματευτική ομάδα του Κοινοβουλίου για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό απορρίπτει ως απαράδεκτες τις προτάσεις της Φινλ...


Η διαπραγματευτική ομάδα του Κοινοβουλίου για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό απορρίπτει ως απαράδεκτες τις προτάσεις της Φινλανδικής Προεδρίας. Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία των προτάσεων είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών του Κοινοβουλίου και των πολιτών. Θεωρούν ότι το πακέτο προτάσεων δεν τηρεί επαρκώς τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν εξασφαλίζει επαρκείς πόρους για το πρόγραμμα της νέας Επιτροπής. Εκφράζουν επίσης τη λύπη τους για το γεγονός ότι δόθηκε περιορισμένη προσοχή στη μεταρρύθμιση του συστήματος ιδίων πόρων της ΕΕ, την οποία το ΕΚ θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκρίνει το μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ. 

Όσον αφορά το «διαπραγματευτικό πακέτο» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι οι προτάσεις του δεν αφορούν μόνο τον Κανονισμό για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), για τον οποίο είναι απαραίτητη η έγκριση του Κοινοβουλίου, αλλά συμπεριλαμβάνουν και ρυθμίσεις για σημαντικό αριθμό νομοθετικών προτάσεων που αφορούν τομεακές πολιτικές της ΕΕ (π.χ. για τη γεωργία, τη συνοχή και την έρευνα) για τις οποίες πρέπει και θα τηρηθεί η συνήθης νομοθετική διαδικασία. Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι πολιτικής φύσης και η Συνθήκη της ΕΕ απαγορεύει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ασκεί νομοθετικά καθήκοντα. 

Από το Νοέμβριο του 2018, οι ευρωβουλευτές έχουν ήδη θέσει τις χρηματοδοτικές προτεραιότητες για τους προϋπολογισμούς μετά το 2020. Πιέζουν για περισσότερη χρηματοδότηση για τη νεολαία, την έρευνα, την ανάπτυξη και την απασχόληση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως επίσης και για επαρκείς πόρους για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων όπως η μετανάστευση, η άμυνα και η ασφάλεια. Τονίζουν επίσης ότι η χρηματοδότηση για την αγροτική πολιτική και την πολιτική συνοχής δεν πρέπει να μειωθεί και ότι νέες πηγές άμεσων εσόδων πρέπει να αντικαταστήσουν εν μέρει τα κονδύλια που προέρχονται από εισφορές των φορολογουμένων.

Related

What's hot? 2892377417422563510

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item