Ο Πέτρος Κόκκαλης καλεί τους δημάρχους να κηρύξουν τις πόλεις τους σε κατάσταση κλιματικής ανάγκης

Κάλεσμα προς τους Δημάρχους της χώρας, απηύθυνε με επιστολή του, ο Πέτρος Κόκκαλης , Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ε...


Κάλεσμα προς τους Δημάρχους της χώρας, απηύθυνε με επιστολή του, ο Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, για να συνταχθούν στην μάχη απέναντι στην κλιματική κρίση. 

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο βασικός συντελεστής στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Είναι κοινώς αποδεκτό πως η μάχη για την κλιματική κρίση θα κερδηθεί ή θα χαθεί στις πόλεις.» αναφέρει στην επιστολή του ο Πέτρος Κόκκαλης, καλώντας τους Δημάρχους να κηρύξουν τις πόλεις τους σε κατάσταση κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κήρυξε στα τέλη Νοεμβρίου την Ευρώπη και τον πλανήτη σε κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών και πόλεων ανά τον πλανήτη. 

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Κόκκαλη προς τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρει τα εξής:

Βρυξέλλες, 17 Δεκεμβρίου 2019 

Αγαπητή/Αγαπητέ Δήμαρχε, 

Με την παρούσα επιστολή, σας διαβιβάζω το ψήφισμα με το οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κήρυξε την Ευρώπη και τον πλανήτη σε κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών και πόλεων ανά τον πλανήτη. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο βασικός συντελεστής στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Είναι κοινώς αποδεκτό πως η μάχη για την κλιματική κρίση θα κερδηθεί ή θα χαθεί στις πόλεις. 

Για το λόγο αυτό, σας καλώ να ακολουθήσετε το παράδειγμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και με τη σειρά σας να κηρύξετε τις πόλεις σας σε κατάσταση κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης. 

Με εκτίμηση, 

Πέτρος Κόκκαλης 
Ευρωβουλευτής Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία

Related

What's hot? 468899329132324316

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item