Παρέμβαση Κώστα Παπαδάκη για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο

Τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για πλωτούς φράκτες κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την «επείγου...


Τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για πλωτούς φράκτες κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την «επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στα ελληνικά νησιά, ιδίως όσον αφορά τα παιδιά» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. 

Στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα: 

"Είναι υποκριτική η «ανησυχία» σας για την προστασία ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών, ασυνόδευτων και όσων αναμένουν οικογενειακή επανένωση όταν η ΕΕ, εσείς και οι σύμμαχοί σας είστε που προωθείτε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

Γιατί η πολιτική καταστολής είναι αυτή που οδηγεί σήμερα σύμφωνα με δημοσιεύματα την κυβέρνηση της ΝΔ να σχεδιάζει στο Αιγαίο ως και πλωτά φράγματα-παγίδες για τους μετανάστες και πρόσφυγες βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, ανοίγοντας δρόμο για νέες πολύνεκρες τραγωδίες. Σας λέμε ούτε να το σκέφτεστε! Πάρτε τώρα πίσω αυτά τα απάνθρωπα σχέδια. 

Τοποθετηθείτε κι εσείς κυρία Επίτροπε, συνυπεύθυνη είναι η ΕΕ. Με τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και το Δουβλίνο εγκλωβίζετε τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο σε άθλιες συνθήκες. 

Το ψευτοδίλημμα ανάμεσα σε κλειστά κολαστήρια τύπου Αμυγδαλέζας της ΝΔ και ανοιχτά τύπου Μόριας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και είναι απαράδεκτα. Έχουν άλλωστε κοινή κατάληξη τον πολλαπλασιασμό των απελάσεων, την περιστολή των εναπομεινάντων δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο. Ενάντια στην επικίνδυνη ευρωενωσιακή πολιτική και τον εθνικισμό, απαιτούμε μετάβαση των αιτούντων άσυλο στις χώρες προορισμού τους, ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα με γρήγορες διαδικασίες. 

Κανένας ανήλικος φυλακισμένος, άστεγος, απροστάτευτος χωρίς εκπαίδευση, μακριά από την οικογένειά του."

Related

What's hot? 2406363941501456608

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item