Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων από την Κομισιόν για το Βραβείο "Jan Amos Comenius"

Η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής υποψ...Η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Jan Amos Comenius για διδασκαλία υψηλής ποιότητας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Tο βραβείο θα επιβραβεύει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βοηθούν τους μαθητές τους να μάθουν για την ΕΕ με τρόπο που εμπνέει. Θα παρέχει αναγνώριση και προβολή αυτής της δουλειάς σε επίπεδο ΕΕ σε κάθε κράτος μέλος και θα τονίσει τη σημασία της διδασκαλίας και της μάθησης σχετικά με την ΕΕ σε νεαρή ηλικία. Θα αναδείξει συναρπαστικές μεθόδους διδασκαλίας που ενθαρρύνουν ενεργά τους μαθητές να αποκτούν γνώσεις σχετικά με την ΕΕ και θα συμβάλει στη διάδοση αυτών των πρακτικών. 

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων απευθύνεται σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι εγκατεστημένα και εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (όχι σε μεμονωμένους εκπαιδευτικούς). 

Με τον διαγωνισμό αυτόν θα απονεμηθούν έως είκοσι οκτώ (28) βραβεία ύψους 8.000 EUR έκαστο, ένα για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ πριν από την απόφαση χορήγησης (η εν λόγω απόφαση εκδίδεται σύντομα μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων) χωρίς συμφωνία που να διασφαλίζει ότι οι αιτούντες στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να είναι επιλέξιμοι, τα βρετανικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παύσουν να είναι επιλέξιμα για το εν λόγω βραβείο. 

Στην περίπτωση αυτή, ο μέγιστος αριθμός των βραβείων θα είναι 27 (αντί για 28), αλλά το ποσό ανά βραβείο θα παραμείνει το ίδιο (8.000 EUR). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 17: 00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020. 

Όλες οι σχετικές πληροφορίες και τα έντυπα αίτησης είναι διαθέσιμα εδώ

Related

What's hot? 6675764134784173550

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item