Ντομπρόβσκις και Σμιτ συζήτησαν για τις κοινωνικές επιπτώσεις του κορωνοϊού

Την Πέμπτη , ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος κ. Σμιτ συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Απασχόλ...


Την Πέμπτη , ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος κ. Σμιτ συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών όπου συζήτησαν τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19 στην απασχόληση και στα εθνικά συστήματα κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των αυξανόμενων προκλήσεων. 

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος κ. Σμιτ παρουσίασαν στους υπουργούς με περισσότερες λεπτομέρειες την επενδυτική πρωτοβουλία αντιμετώπισης του κοροναϊού μέσω της οποίας παρέχονται 37 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στα συστήματα υγείας, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους και στους ευάλωτους τομείς των οικονομιών μας. Άκουσαν τους υπουργούς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειές που καταβάλλουν για την προστασία των εργαζομένων σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Χαιρέτισαν τις προσπάθειες των κρατών μελών και παρακίνησαν όλες τις εθνικές αρχές και επιχειρήσεις να προστατεύσουν τα άτομα που πλήττονται περισσότερο. Ενθάρρυναν τα κράτη μέλη να συνεργαστούν στενά με τους κοινωνικούς εταίρους —τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις επαγγελματικές ενώσεις— που θα αποτελέσουν βασικούς συμμάχους για την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων του ιού.  

Η Επιτροπή και το Συμβούλιο αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την ανάγκη να επιταχυνθεί η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος αντασφάλισης της ανεργίας με σκοπό τη στήριξη των πολιτικών των κρατών μελών για την προστασία της απασχόλησης και των δεξιοτήτων. 

 Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος κ. Σμιτ απέτιναν φόρο τιμής σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για το κοινό καλό και κάλεσαν τις κυβερνήσεις να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουν την υγεία και την ασφάλειά τους στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Related

What's hot? 4885639390046228834

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item