Η γερμανική Ευρώπη εν δράσει

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Αυτός ο ιδιότυπος πόλεμος στον Έβρο με τους Τούρκους επιτιθέμενους και τους Έλληνες αμυνόμενους, με ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Αυτός ο ιδιότυπος πόλεμος στον Έβρο με τους Τούρκους επιτιθέμενους και τους Έλληνες αμυνόμενους, με την χρήση χημικών, καπνογόνων και δακρυγόνων, διεξάγεται αυτές τις ημέρες παράλληλα με τις προσπάθειες των μεταναστών να περάσουν παράνομα στη χώρα μας. 

Ταυτόχρονα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο οι ξυλοδαρμοί μεταναστών από Τούρκους αστυνομικούς, επειδή επιχείρησαν να αποχωρήσουν από τα σύνορα στις Καστανιές, αποδεικνύοντας αδιάψευστα ποιοι είναι εκείνοι που ασκούν βία σε βάρος αυτών των ανθρώπων. Η κάμερα παράλληλα κατέγραψε τουρκική ακταιωρό, την ώρα που επιχειρούσε να διεμβολίσει ελληνικό σκάφος του Λιμενικού. 

Η Άγκυρα έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρηση διασποράς ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, σε βάρος της Ελλάδας. Από τους νεκρούς, που ουδείς είδε και τις αφίξεις που τις ανεβάζουν στις εκατό τριάντα και πλέον χιλιάδες, μέχρι τις ανιστόρητες αναδρομές στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα όσα παραπλανητικά δήλωνε ο Ερντογάν για άνοιγμα συνόρων προς την Ευρώπη. 

Τα νέα αυτά στοιχεία δημιουργούν εύλογες απορίες, για το που το πάει ο Ερντογάν και πως αντιδρά σε αυτές τις επιθετικές ενέργειές του η Ευρώπη. Γιατί τα λόγια δεν αρκούν. Χρειάζονται πράξεις συγκεκριμένες, που να τις νιώσει στο πετσί του ο βάρβαρος ανατολίτης γείτονάς μας. 

Η τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με τον Ερντογάν για το Ιντλίμπ και το θέμα της επίθεσης εναντίον της Ελλάδας μέσω των μεταναστευτικών ροών, προοιωνίζει μια νέα εμπλοκή του Βερολίνου στο νταραβέρι που έχουν στήσει οι Γερμανοί με την Τουρκία. 

Κατά τον Ερντογάν στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ενημέρωσε την Μέρκελ, ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν ισχύει και κατά τα λεγόμενά του, ζήτησε την αναθεώρησή της. 

Αν δούμε τα πρόσφατα γεγονότα σε σχέση με την σύνοδο του Βερολίνου για το λιβυκό και τον τότε αποκλεισμό της Ελλάδας από αυτή την συνάντηση αυτή, κατόπιν απαιτήσεως του Ερντογάν, θα πρέπει αυτή η νέα επαφή να αποτελεί προοίμιο επανέναρξης των συνομιλιών με την Τουρκία για το μεταναστευτικό. 

Και βέβαια χρειάζεται να αναρωτηθούμε που είναι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί Πρόεδρος Συμβουλίου, Πρόεδρος Επιτροπής, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Προεδρεύουσα της ΕΕ Κροατία, να διαπραγματευθούν με τον σουλτάνο. Με ποιο θεσμικό δικαίωμα υποκαθιστά όλους αυτούς τους θεσμούς η Α. Μέρκελ; Γιατί το ίδιο έγινε και το 2016, με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας γράφε Βερολίνου-Άγκυρας. 

Στην συμφωνία αυτή, που έγινε στο πόδι, το δικαίωμα επιστροφών αφορούσε μόνο τα ακριτικά νησιά και όχι τον Έβρο. Και με τον περιορισμό επίσης, οι επιστροφές να γίνονται μόνο από τα νησιά. 

Αν δηλαδή λόγω πληθώρας εισροών και για λόγους αποσυμφόρησης, κάποιοι μεταφερθούν στην ενδοχώρα, η Τουρκία αρνείται να τους παραλάβει. Οι χιλιάδες που εισέρευσαν μετά την συμφωνία, έκαναν αδύνατη λόγω νομικού πλαισίου και της δυσκολίας να βρεθούν και οι κατάλληλοι μεταφραστές, την γρήγορη εξέταση των αιτημάτων ασύλου. 

Παράλληλα οι ποικιλώνυμες ύποπτων στόχων ΜΚΟ, που φρόντιζαν για την υποδοχή των μεταναστών, σε απόμερες παραλίες, προφανώς σε συνεννόηση με τους διακινητές αναλαμβάνοντας την νομική τους προστασία, προκειμένου να περιορίσουν τις δυνατότητες του κράτους να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάχι, δηλαδή τους πρόσφυγες από τους μετανάστες. 

Και το κερασάκι. Οι ΜΚΟ απεργούν αυτές τις ημέρες, επειδή με το νέο νομικό πλαίσιο η πρωτόδικη απόφαση βγαίνει σε 27 ημέρες αντί των 6 μηνών και βάλε στο παρελθόν, παρέα με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ασύλου. Εδώ εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι από πίσω κρύπτετε πολιτικός δάκτυλος, και ο νοών νοείτω. 

Οι Ευρωπαίοι αντί να στείλουν προσωπικό να στελεχώσει τις υπηρεσίες ασύλου, μας φόρτωσαν την Frontex να καταγράφει αφίξεις και να λιάζεται στον Μόλυβο πίνοντας ουζάκια, εις υγείαν των κορόιδων του Νότου. Έτσι φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα με τους 42.000 να στοιβάζονται στα ακριτικά νησιά και τον Ερντογάν να επιχειρεί να μας στέλνει τις επόμενες φουρνιές μεταναστών τόσο από τον Έβρο όσο και από το Αιγαίο. 

Με δηλώσεις συμπαράστασης των ευρωπαίων, με τον Ερντογάν να επιτίθεται με βάρβαρο τρόπο και την Μέρκελ να παίζει το παιχνίδι των συμφερόντων της χώρας της οικονομικών και άλλων, όπως έπραξε με την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τη σύνοδο του Βερολίνου, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι μόνη στο τυχοδιωκτικό έλεος του σουλτάνου. 

 Όσο για τον ΟΗΕ ούτε λόγος. Ο εκπρόσωπος της ύπατης αρμοστείας στην Ελλάδα, μας πληροφόρησε ότι το μέτρο της αναστολής παροχής ασύλου όσων εισέρχονται χρησιμοποιώντας βία στον Έβρο, πρέπει να είναι προσωρινό. Όσο για την Τουρκία που έστειλε τους μετανάστες στον Έβρο διαδίδοντας ψεύδη του τύπου ότι τα σύνορα προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας έχουν ανοίξει, ούτε λόγος. 

Οι άνθρωποι του κατά τα άλλα διεθνούς αυτού Οργανισμού, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μόνο συνόδους, που ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του ξέρουν να οργανώνουν κάθε Σεπτέμβρη, στη Νέα Υόρκη, και πέραν τούτου ουδέν. 

Η Ελλάδα είναι και πάλι μόνη της. Και αντέχει. Παρά τις παραφωνίες και τις αθλιότητες των Κυρίτσιδων, των Βαρεμένων και των Αρσένηδων. 

Ανεξάρτητα από αυτές τις παραφωνίες ο λαός είναι ενωμένος. Το αποδεικνύει τόσο η έμπρακτη συμπαράσταση στα σύνορα, όσο και οι δημοσκοπήσεις. Και αυτό οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και οι τριακόσιοι της Βουλής. 

Γιατί φωνή λαού οργή Θεού…

*Ο Τάσος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος 

Related

What's hot? 2213838266831447669

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item