Μανώλης Κεφαλογιάννης: "Πανευρωπαϊκή ασπίδα προστασίας για τους αστέγους"

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση λήψη μέτρων για να προστατευ...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση λήψη μέτρων για να προστατευτούν πανευρωπαϊκά οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης στέγης και διαμένουν προσωρινά στους δρόμους.

Αναλυτικά η ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή:

"Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της πανδημίας του κορωνοιού. Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν μέχρι στιγμής νοσήσει από τον ιό ενώ η Ευρώπη μετράει ήδη χιλιάδες θύματα που δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και ένα άλλο σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας που μαστίζει αρκετούς συνανθρώπους μας σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης στέγης και διαμένουν προσωρινά στους δρόμους (κάποιοι από τους οποίους, εδώ και χρόνια, κοιμούνται ακόμα και στα σκαλοπάτια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), βρίσκονται σε πολύ μειονεκτική θέση.

Όλοι αυτοί οι άστεγοι συνάνθρωποί μας εντάσσονται σε ιατρικά υψηλού κινδύνου πληθυσμούς λόγω των συνθηκών διαβίωσης τους και σε πάμπολλες περιπτώσεις της επιβαρυμένης υγείας τους. Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ σκύψουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σεβασμό στα σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων αυτών. Εφόσον δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους μπορούν να γίνουν φορείς της εξάπλωσης της νόσου. 

Οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στο δρόμο συνήθως αποξενωμένοι από όλους, στερούνται της δυνατότητας πρόσβασης όχι μόνο σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης αλλά και σε υλικά καθαρισμού, ειδών υγιεινής και αντισηπτικά. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να προστρέξουμε σε αυτά τα ευάλωτα άτομα που βιώνουν την ακραία φτώχεια γιατί είναι συλλογική μας ευθύνη η προστασία τους.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά, από την πανδημία του ιού, η ευάλωτη κοινωνική ομάδα των αστέγων και κατά συνέπεια οι Ευρωπαίοι πολίτες στο σύνολο τους;" 

Related

What's hot? 7096689137107222122

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item